21.1 C
Badalona
viernes, mayo 3, 2024
spot_img

‘El silenci de les ones’, documental coproduït per Badalona Comunicació i la Xarxa, ha estat seleccionat pel festival MADRIFF per formar part de la seva secció competitiva

El documental El Silenci de les Ones, coproduït per Badalona Comunicació i La Xarxa, ha estat seleccionat pel festival MADRIFF (Madrid Indie Film Festival) Aquesta és la primera selecció que rep la pel·lícula, la qual va ser preestrenada en el marc del festival FILMETS, el passat 28 d’octubre.

Dirigit pel realitzador Joan Clusella i el periodista Jordi Ribàs, el documental ressegueix la vida de Pere Mitjans, qui va ser condemnat per un consell de guerra pel fet d’haver estat al capdavant de Ràdio Badalona durant la Guerra Civil.

Una biografia afectada pels canvis i la violència d’inicis del segle XX

El protagonista del film, Pere Mitjans, va ser un dels primers periodistes radiofònics de Badalona. La seva va ser una biografia directament afectada pels canvis i la violència propis del segle XX: avenços tecnològics, propaganda, guerra i repressió.

L’episodi central de la vida de Pere Mitjans passa darrere els micròfons de “Ràdio EAJ 39 Badalona”, on hi va locutar cròniques de futbol però també propaganda política. Això li va suposar una condemna a 30 anys de presó, sent víctima de la maquinària repressora del règim franquista, activada arran d’una acusació particular.

El documental combina imatges de l’època, entrevistes amb familiars i experts i il·lustracions que han anat a càrrec de Toni Benages, recentment guardonat amb el premi Serra d’Or. S’ha comptat, a més, amb l’assessorament del catedràtic d’Història Joan Villarroya.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles