21.1 C
Badalona
viernes, mayo 3, 2024
spot_img

L’alcalde de Badalona i la consellera de Territori acorden treballar perquè la construcció de les cotxeres del Metro tingui el mínim impacte sobre el parc de Montigalà

El Departament de Territori de la Generalitat i l’Ajuntament de Badalona treballaran perquè les obres de perllongament de la Línia 1 del Metro (des del Fondo fins a Badalona) afectin el mínim possible el parc de Montigalà. En el subsòl d’aquesta zona verda de la ciutat s’ha previst ubicar les cotxeres i els tallers que prestaran servei als combois del suburbà.

Aquest és el compromís al qual s’ha arribat després de la reunió que van mantenir ahir a Barcelona l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el tercer tinent d’alcaldia i el regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gracia i la quarta tinenta d’alcaldia, Rosa del Amo, amb la consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella.

El passat mes de juliol la Generalitat va licitar el projecte constructiu de l’extensió de l’L1 de metro de Santa Coloma de Gramenet fins a Badalona on es preveu, en un espai de prop de 250.000 metres quadrats, la construcció sota el parc de Montigalà de les cotxeres i dels tallers per als combois del Metro i d’altres elements a la superfície, com conductes de ventilació, accessos o plaques fotovoltaiques, que podrien impactar negativament en aquesta zona verda.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha assenyalat que “valorem la bona voluntat de la consellera davant la preocupació que la construcció de les futures cotxeres del Metro tinguin un gran impacte sobre el parc, una gran zona d’esbarjo i oci pels veïns del barri i del districte”.

En la reunió de treball d’ahir a la seu de la conselleria també es van abordar qüestions com la construcció de la segona fase dels laterals de l’autopista, el futur de la C31 al seu pas per Badalona o la col·laboració entre les dues administracions per a la construcció d’habitatges de lloguer assequible.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles