19.4 C
Badalona
jueves, mayo 2, 2024
spot_img

La Fundació IMO Grup Miranza realitza un centenar de revisions oculars a nens de zones vulnerables de Badalona

La Fundació IMO Grup Miranza ha detectat una dotzena de problemes visuals, no diagnosticats fins ara, en les exploracions oculars realitzades a Badalona amb motiu d’una campanya emmarcada en el Programa de salut ocular en la infància desfavorida. En total, l’equip d’especialistes en salut infantil de l’entitat presidida pel Dr. Borja Corcóstegui ha dut a terme al voltant de 100 revisions (46 primeres visites i 52 controls de seguiment) a nens i nenes del col·legi Lestonnac, al barri de Sant Roc.

Problemes visuals detectats

Un de cada quatre escolars examinats per primera vegada en aquest programa ha presentat problemes visuals. En concret, s’han detectat set nous casos de defectes refractius (dos de miopia, dos d’astigmatisme, dos d’hipermetropia i un d’anisometropia o diferència de refracció entre els dos ulls), tres de diferents tipus d’estrabisme i un d’ambliopia o ull gandul.

“Amb aquestes campanyes, que impulsem des de fa una dècada, ajudem els nens de zones menys afavorides perquè desenvolupin plenament la seva visió”, explica la Dra. Ana Wert, especialista en oftalmologia pediàtrica de l’IMO Grup Miranza. A més, tots els tractaments dels escolars amb alteracions visuals queden coberts, també sense cost. “I, quan trobem un cas més complex, el derivem a la nostra clínica de Barcelona”, afegeix l’experta en problemes oculars en la infància.

Com a resultat de la campanya posada en marxa a Badalona, s’han prescrit 12 ulleres noves i 3 oclusions als nens revisats en edat escolar. Es tracta de la segona vegada, enguany, que l’equip de la Fundació IMO Grup Miranza realitza revisions oftalmològiques a Badalona, després de fer-ho al març, també al col·legi Lestonnac. La Dra. Ana Wert aclareix que “quan tornem a les escoles fem un seguiment i control dels alumnes que hem vist anteriorment”. En aquest sentit, el Programa de salut ocular en la infància desfavorida ha dut a terme, des dels seus inicis el 2013, revisions periòdiques al barri de Sant Roc. De fet, és en aquesta localitat on es va reactivar el programa després que es paralitzés per la pandèmia.

Addicionalment, l’equip de la Fundació IMO Grup Miranza conclourà els controls, aquesta setmana, en dos centres educatius de Madrid: els col·legis Isaac Peral i República Dominicana, al barri de Carabanchel. En total, s’espera arribar a les 500 exploracions infantils sense cost el 2023.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles