18.2 C
Badalona
viernes, mayo 3, 2024
spot_img

Les botigues Abacus de Badalona, punts lila per combatre les violències masclistes

Les dues botigues que Abacus té a Badalona, al carrer Francesc Macià i al Centre Comercial Màgic, s’han convertit en nous punts lila per ajudar a combatre la violència masclista a la ciutat. Aquesta iniciativa s’emmarca en la campanya per a la prevenció de les agressions sexuals, que a Badalona rep el nom d’»Apropa’t, avancem cap a un futur de zero agressions», i consisteix en convertir aquests establiments en punts d’informació accessible a tota la ciutadania sobre la violència masclista i els recursos existents per tal de combatre-la. Les dues botigues Abacus són els primers establiments comercials de Badalona que se sumen a aquesta iniciativa. L’acte de reconeixement de les dues botigues com a Punts Segur ha comptat amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, i de representants d’Abacus a l’establiment de la cooperativa al Centre Comercial Màgic. 

La campanya ha comptat amb formació específica pels treballadors de les botigues per tal que tinguin les eines necessàries per esdevenir agents col·laboradors de la iniciativa i saber actuar davant d’una situació d’agressió sexual per tal que cap persona se senti desprotegida. Les dues botigues compten amb un adhesiu que les certifica com a Punt Segur. Aquesta enganxina conté un QR que dona indicacions de com actuar en el cas de ser víctima o presenciar una agressió sexual. El QR també conté missatges que ajuden a detectar a les persones quan estan tenint conductes irrespectuoses i que atempten contra els altres.

Després d’una experiència pilot que es va dur a terme a les botigues Abacus de Vic i Terrassa, la resta d’establiments de la cooperativa s’han anat sumant a aquesta iniciativa institucional, promoguda pel Ministeri d’Igualtat, pel Departament de Feminismes de la Generalitat i, en el cas de Badalona, per la regidora de Feminismes i LGTBI+ de l’ajuntament.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles