18.4 C
Badalona
lunes, mayo 6, 2024
spot_img

Badalona En Comú celebra la III Conferència Local i escull direcció

Aquest matí Badalona En Comú ha celebrat la III Conferència Local, que té lloc cada 4 anys la tardor després de les eleccions municipals, amb l’objectiu de renovar l’estratègia política del partit així com la direcció local.

La nova direcció escollida avui a Badalona En Comú, anomenada Executiva Local, està formada per 12 membres, 7 dones i 5 homes: Fatima Alias, Daniel Alfonso, Josep Maria Caroz, Núria Escudé, Maruja García, Ruben García, José Gómez, Miriam Hierro, Rafa Lamuedra, Aïda Llaurdó, Yolanda Navarro i Carme Piqueras. Daniel Alfonso i Aïda Llauradó han estat reelegits com a coordinador/a local pels propers dos anys al capdavant de Badalona En Comú, després d’haver-ho estat també en els darrers 4 anys. Abans de la votació en assemblea, on ha sortit escollida la nova Executiva per unanimitat, s’ha fet un minut de silenci per recordar el company desaparegut recentment i membre de l’Executiva sortint, Paco Obon.

La nova coordinació local ha destacat la necessitat de defensar el bé comú, les necessitats i reivindicacions ciutadanes, especialment a través de la tasca d’entitats i moviments socials. Han defensat l’entesa de les esquerres per marcar l’agenda política a favor de les persones que més ho necessiten, per combatre les desigualtats socials, la lluita contra el canvi climàtic i la justícia de gènere, així com respondre a les necessitats dels barris de la ciutat, enfront a l’agenda política del PP, centrada en boicotejar les Zones de Baixes Emissions, ocupar l’agenda mediàtica amb arbres de Nadal gegants, i fer altres titulars mediàtics com a cortina de fum dels problemes endèmics a la ciutat. Per això, també han fet una crida a tots els partits d’esquerres per unir-se a reclamar a les institucions supramunicipals els recursos necessaris en transport públic, infraestructures i serveis per a les persones. En aquest sentit, han agraït a la coordinadora Nacional de Catalunya en Comú, Jessica Albiach, la seva participació a la III Conferència Local, i la seva implicació amb la ciutat, sense anar més lluny, presentant recentment la proposta per la transformació de l’autopista C-31.

Segons la coordinadora Aïda Llauradó, “Tenim el repte de defensar millores pel bé comú comptant amb totes les forces progressistes i societat civil davant una majoria política conservadora que intentarà desviar l’atenció amb cortines de fum. Badalona En Comú som la garantia per fer una política centrada en les necessitats de la ciutadania i els barris de la ciutat, escoltant les entitats, la gent, i fent propostes que millorin la qualitat de vida al municipi”.

A l’inici de la clausura de la Conferència, s’ha fet un minut de silenci per a totes les víctimes del conflicte entre Israel i Palestina, i per denunciar el genocidi que el govern d’extrema dreta d’Israel està perpetrant contra tot el poble palestí.

A l’acte de clausura han estat convidats els partits progressistes amb representació a la ciutat: PSC, ERC i Guanyem, Podem com a sòcies de coalició, i les entitats més representatives de Badalona com la FAVB, CCOO, UGT i FAMPAS.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles