14.5 C
Badalona
sábado, mayo 4, 2024
spot_img

Primers resultats positius del projecte “Prevenció dels trastorns musculoesquelètics mitjançant l’ús d’exoesquelets pel personal sanitari de BSA” 

Finalitza l’estudi biomecànic del projecte de BSA “Prevenció dels trastorns musculoesquelètics mitjançant l’ús d’exoesquelets pel personal sanitari” que té com a objectiu principal reduir el risc de patir trastorns musculoesquelètics associats a l’activitat de mobilització de pacients. En concret, es tracta d’analitzar la viabilitat del dispositiu Muscle Suit Every de Healthy Suits, analitzant-ne la fatiga muscular, associada a les sobrecàrregues i postures forçades en la mobilització de pacients, en concret adreçat a zeladors i auxiliars d’infermeria. 

L’anàlisi de les dades de l’estudi biomecànic liderat pel Instituto de Biomecánica (IBV) al Centre Sociosanitari El Carme de BSA conclouen que l’exoesquelet redueix l’activació muscular i que aquest efecte és més notable durant els moments de major esforç muscular, sense produir-se transferència d’activació sinó alliberament d’excés d’activació muscular. Pel que fa a la percepció, el 83% dels participants afirmen que l’exoesquelet els hi ajuda en la tasca de mobilització de pacients estudiada

En la darrera fase del projecte, es realitzarà un estudi subjectiu per recollir l’opinió sobre el confort del seu ús, facilitat de maneig, cansament i força en la realització del treball físic i percepció de millora o canvis de l’estat de salut.  

Aquests resultats han estat presentats al “IV Congreso Internacional Prevencionar 2023 – Salud, Seguridad y Bienestar” celebrat a Madrid els dies 27, 28 i 29 de setembre, on s’ha exposat que l’objectiu final és millorar l’estat de salut dels professionals sanitaris, proporcionant un envelliment saludable en un entorn laboral i segur. El pòster científic presentat és una mostra de l’estat actual del projecte. 

Reconeixements 

El projecte “Prevenció dels trastorns musculoesqueletics mitjançant l’ús d’exoesquelets pel personal sanitari” liderat per la Unitat de Prevenció i Riscos Laborals de BSA ha estat reconegut amb el primer premi Impulsa de l’Àrea d’Innovació i Partenariat del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), en col·laboració amb Roche Farma. També ha estat becat amb el programa de Beques I+D en PRL de Fundació Prevent. Es tracta d’una iniciativa pionera en el sector i una aposta clara per la salut del personal sanitari. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles