25.4 C
Badalona
miércoles, julio 17, 2024
spot_img

L’Hospital Germans Trias estrena diumenge al Museu de Badalona un cicle d’actes i xerrades divulgatives parlant de recerca en càncer 

Dins de les activitats que l’Hospital Germans Trias de celebració de l’efemèride dels seus 40 anys d’existència ha programat per aquest diumenge, a partir de les 10h al Museu de Badalona, unes xerrades i tallers per commemorar el Dia Mundial de la Recerca en Càncer.  

La jornada, organitzada per Amics de Can Ruti, servirà per conèixer, entre d’altres, què és i per què és produeix el càncer, per què és important fer-ne recerca i per conèixer la que es duu a terme al Campus Can Ruti. Ho explicaran quatre investigadores de l’Institut de Recerca Germans Trias (IGTP) i de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), que participen activament a programes de recerca en càncer com CARE o ProCURE:  

•    Dra. Anna Martínez-Cardús, coordinadora científica del Grup de Recerca Aplicada en Oncologia de Badalona (B·ARGO) de l’ICO-IGTP. 

•    Dra. Núria Mulet, oncòloga del grup B·ARGO-ICO i CARE-IGTP. 

•    Dra. Sofía España, oncòloga del grup B·ARGO de l’ICO-IGTP. 

•  Dra. Eva Martínez-Balibrea, líder del grup de recerca en Resistència, Quimioteràpia i Biomarcadors Predictius de l’ICO-IGTP

La cita també proposa dos col·loquis sobre aspectes clínics i de recerca en càncer colorectal i en melanoma, que es completaran amb tallers amb jocs interactius i experiments per a grans i petits. 

L’acte serà el primer d’un cicle d’actes divulgatius, sobre ciència i salut, que l’Hospital celebrarà a diferents espais municipals de Badalona -com ara centres cívics-, gràcies a la col·laboració conjunta amb l’Ajuntament de Badalona. Tots aquests actes tindran lloc durant la tardor i l’hivern, fins a la finalització, a la propera primavera, de la celebració del 40è aniversari del Germans Trias.  

Dimarts, descoberta del planeta Mart a l’Hospital 

Paral·lelament a aquest cicle divulgatiu orientat a tota la ciutadania, l’Hospital està organitzant i preparant altres actes reservats a una audiència més especialitzada en el món de la ciència i de la salut.  

Un exemple tindrà lloc dimarts vinent (15h) quan la sala d’actes de l’Hospital viurà una sessió extraordinària per presentar els resultats de la missió Hypatia I, formada per dones investigadores catalanes que a l’abril van viatjar a la Mars Research Desert Station (MDRS), una estació anàloga que recrea les condicions de vida del planeta vermell. 

La sessió, oberta a tothom i gratuïta (només cal reservar localitat aquí) explicarà el resultats principals d’una missió que ha estat excepcional i que ha de servir per inspirar les properes generacions, amb èmfasi en les noies joves, interessades a seguir carreres relacionades amb les disciplines STEM (de l’anglès, ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques). 

La cita, a més de comptar amb una cloenda final a càrrec de Yasmina Martos, física i assistent científica de la NASA, servirà per què el Servei de Pneumologia i la Unitat de Son de l’Hospital reveli els resultats del seu suport a la missió: un estudi dels ritmes circadians de les integrants de la tripulació.   

La Fundació Catalunya La Pedrera, la Fundació Banc Sabadell i la Generalitat de Catalunya van ser alguns dels col·laboradors de la missió, que va desenvolupar projectes de recerca en els camps de l’astronomia, la biologia i la medicina espacial, l’enginyeria i la divulgació. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles