16.6 C
Badalona
sábado, abril 27, 2024
spot_img

Badalona contractarà seguretat privada per a la vigilància d’edificis municipals i alliberar agents de la Guàrdia Urbana per patrullar per la ciutat

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha avançat avui que, d’acord amb els comandaments de la Guàrdia Urbana, es rellevaran els agents de la policia local que fan vigilància a les dependències i als edificis municipals per personal de seguretat privada. L’objectiu és poder destinar els efectius de la Guàrdia Urbana a fer patrullatge pels carrers de la ciutat i a feines pròpies de seguretat ciutadana.

L’alcalde, acompanyat del regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Manuel Ruiz, ha fet aquest anunci després de reunir-se aquest migdia a la comissaria de la Guàrdia Urbana del Turó d’en Caritg amb els comandaments policials per, d’una banda, avaluar el dispositiu de Sant Joan que ha qualificat de positiu gràcies a l’augment d’efectius destinats, pel menor nombre d’incidents i per un balanç menor de destrosses com, per exemple, una reducció en els nombre de contenidors que van resultar cremats. D’altra banda, en el decurs de la reunió entre l’alcalde i els comandaments s’han començat a posar sobre la taula les mesures que en matèria de seguretat pública vol dur a terme el nou Govern municipal.

A la comissaria, l’alcalde s’ha interessat per l’estat de salut dels cinc agents que van resultar ferits la revetlla de Sant Joan en intervenir en una baralla. Xavier Garcia Albiol ha destacat que: “Els he felicitat perquè gràcies a la seva gran professionalitat van evitar que una baralla de dos clans de salvatges comportés pitjors conseqüències, els he vist bé i espero que els tres agents de baixa es puguin reincorporar aviat al servei”.

L’alcalde, en acabar la reunió amb els comandaments, ha constatat que durant aquest estiu: “Tindrem una situació molt preocupant per a la ciutat de Badalona i és que la plantilla, ja curta d’efectius, es queda a la meitat per les vacances dels agents que es concentra als mesos de juliol i agost”. Per a l’alcalde: “Aquesta situació és inconcebible perquè coincideix durant els mesos que els veïns fan més ús de les platges, dels espais públics, dels carrers i de les places, per això ,d’acord amb els sindicats i els comandaments, treballarem perquè aquesta anomalia no es torni a produir l’any vinent”. Mentrestant, ha assegurat l’alcalde: “prendrem totes les mesures d’urgència que sigui possible per tenir més policia al carrer, reforçarem el nombre d’agents al carrer substituint els policies locals que fan vigilància als espais municipals i que fan serveis estàtics per vigilants de seguretat privada i destinarem els agents a fer les feines de seguretat pública per a les quals estan plenament qualificats”. “Això no és privatitzar la seguretat”, ha reblat l’alcalde, “és procurar tenir més vigilància i seguretat al carrer, que és el que necessiten els veïns”

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles