24.1 C
Badalona
lunes, julio 15, 2024
spot_img

Nova edició de la campanya “Abril, mes de la vida activa!”, amb propostes per animar a practicar l’activitat física a Badalona a qualsevol edat 

Al voltant de la celebració el 6 d’abril, del Dia Mundial de l’Activitat Física, a Badalona es durà a terme una nova edició de la campanya “Abril, mes de la vida activa!”, amb l’objectiu d’animar la ciutadania de qualsevol edat a integrar la pràctica de l’activitat física en la seva vida diària. 

L’Ajuntament de Badalona, a través del Servei de Salut Pública amb la col·laboració dels serveis de Gent Gran i Esports, organitza la campanya en què també participen Badalona Serveis Assistencials (BSA), l’Institut Català de Salut (ICS) i entitats com ara grups de taitxí i txikung de la ciutat o Badalona Running.  

El punt final a la celebració d’aquestes activitats obertes a totes les persones que hi estiguin interessades el posarà, el 27 d’abril, la 10a edició de la caminada Badalona Running-Fem Salut. 

De l’11 al 24, activitats als CAP 

La majoria de centres d’atenció primària (CAP) de Badalona, gestionats per l’ICS i BSA, i el CAP Montgat – Dr. Jardí, gestionat per BSA, oferiran de l’11 al 24 d’abril tastets d’activitats diverses, com caminades, taules d’estiraments, exercicis per millorar la mobilitat, l’equilibri i la força, txikung, cuina saludable o zumba suau. El ventall de propostes s’aplega sota el lema escollit enguany per la Secretaria General d’Esport i Activitat Física i l’Agència de Salut Pública de Catalunya per celebrar el dia mundial: “Gaudeix la vida, posa’t en marxa”.  

Les sessions, durant les quals es parlarà dels beneficis de l’activitat física per prevenir o atenuar problemes de salut i mantenir i millorar l’autoestima i la qualitat de vida, aniran principalment a càrrec dels professionals del Pla d’Activitat Física Esportiva i Salut (PAFES) i dels nous perfils incorporats recentment als CAP: psicòlegs referents de benestar emocional i comunitari, dietistes-nutricionistes i fisioterapeutes d’atenció primària i comunitària. En alguns casos, per participar-hi caldrà inscriure’s-hi prèviament. 

Taitxí, txikung, orientació i caminada de cloenda 

El 22 d’abril, de 10 a 12 hores, el Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús serà escenari de la quarta trobada a Badalona de taitxí i txikung. Tothom qui s’hi acosti podrà practicar aquestes disciplines i descobrir-ne els beneficis per a la salut a través de diferents mostres i tallers. En cas de pluja l’activitat es traslladaria al dissabte 29 d’abril. 

El 27 d’abril es tancarà el Mes de la vida activa amb dues propostes adreçades a diferents públics: l’entorn de Sant Jeroni de la Murtra acollirà, de 9 a 13.30 hores, Badaorientació, una activitat per a l’alumnat d’ESO organitzada pel Grup de Mestres d’Educació Física de Secundària de Badalona. 

I, com a cloenda del mes de celebració, a les 10 hores arrencarà des del pont del Petroli la ja tradicional caminada popular Badalona Running-Fem Salut!, que enguany arriba a la 10a edició. Com en edicions anteriors hi haurà tres circuits: dos de 5 km -un de ritme ràpid i un altre de més lent-, i un de 2,5 km, adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. La caminada finalitzarà al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús, on es duran a terme exercicis d’estirament i mobilitat. En cas de pluja l’activitat, en què col·laboren l’Escola Joan Maragall i l’entitat Salut Mental Barcelonès Nord, es traslladaria al 4 de maig. 

Per participar-hi cal inscriure’s-hi prèviament. Es pot fer, fins al 24 d’abril, en els CAP o a través dels grups de gimnàstica dels casals de la Gent Gran. També hi haurà la possibilitat d’inscriure-s’hi el mateix dia en el punt d’inici de la caminada, tot i que es recomana haver-ho fet prèviament.  

Programa d’activitats dels CAP 

Dimarts 11 d’abril, de 16.15 a 17 hores: “Prova la gimnàstica en cadira”. Al CAP Morera-Pomar. 

Dimecres 12 d’abril 

De 10 a 12 hores: tastet de marxa nòrdica. Dirigit per professionals del CAP Martí i Julià. A la plaça Carme Guasch.  

D’11 a 13 hores: “Coneix el pilates”. Sortida des del CAP Progrés-Raval i activitat a la platja. 

Dijous 13 d’abril 

De 10 a 11 hores: “Treballem la força i l’equilibri a casa”. Per a persones grans. Al CAP Doctor Robert.  

De 10 a 12 hores: “Fes el primer pas per la teva salut: mou-te!”. Al CAP Nova Lloreda. Taller de 7 sessions. 

Dilluns 17 d’abril, d’11 a 13 hores: Marxa nòrdica. A la plaça Ovidi Montllor, davant del CAP Progrés-Raval. 

Dimarts 18 d’abril 

De 9.30 a 13 hores: “Cuida’t: salut i moviment”. Caminada des del CAP Nova Lloreda fins a la platja i sessió d’estiraments. 

De 10 a 12 hores: “Camina per la teva salut”. Caminada des del CAP Dr. Robert fins a la platja i sessió d’estiraments. 

De 16.15 a 17 hores: xerrada “Cuidar els genolls en pacients amb artrosi”. Al CAP Morera-Pomar. 

Dimecres 19 d’abril 

De 10.15 a 12 hores: “Mou el cos i desvetlla la ment”. Al CAP Bufalà-Canyet. 

A les 10.30 hores: “Vine a fer estiraments per millorar la salut”. Organitzat pel CAP Sant Roc a la plaça Roja. 

D’11 a 13 hores:  “Coneix el pilates”. Sortida des del CAP Progrés-Raval i activitat a la platja. 

D’11.30 a 12.45 hores: tastet de txikung. Al CAP Dr. Robert. 

Dijous 20 d’abril 

De 10 a 12 hores: tastet de marxa nòrdica. Sortida des del CAP Morera-Pomar.  

De 10 a 12.30 hores: Caminaires Montgat-Tiana. Sortida del CAP Montgat-Dr. Jardí. Caminada fins a la platja i estiraments.  

D’11 a 13 hores: ecocaminada. Sessió d’activitat física i d’estiraments actius. Des del CAP Apenins-Montigalà.  

De 12.15 a 13.15 hores: “Coneix el pilates”. Al camp de futbol de Pomar. A càrrec de professionals del CAP Morera-Pomar. 

Divendres 21 d’abril, de 10 a 12 hores: cafè-tertúlia “Els beneficis de l’activitat física”. Al Casal Cívic i Comunitari de Nova Lloreda. Tertúlia i sessió pràctica. Organitzat pel CAP Nova Lloreda. 

Dilluns 24 d’abril, a les 11 hores: “Comença’t a moure i ballar”. A la plaça Roja. Dirigit per professionals del CAP Sant Roc.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles