26 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Avui dijous 16 de febrer s’inaugura al Museu l’exposició “La Congregació dels Dolors de Badalona. 300 anys d’història” 

Avui dijous 16 de febrer, a les 19 hores, s’inaugura al Museu de Badalona l’exposició “La Congregació dels Dolors de Badalona. 300 anys d’història”. Amb seu a l’església de Santa Maria, la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Badalona, va ser fundada el 1723 a partir de fer-se càrrec d’una imatge de la Mare de Déu que encara es conserva avui dia i que, segons les cròniques, es tracta d’un misteri que participa en les processons de Dijous Sant des de principis del segle XVII. Ara, coincidint amb els 300 anys de la fundació de la institució i, per commemorar-ho, el Museu li dedica una exposició i un llibre escrit per Joan Rosàs, historiador i actual prior de la Congregació. 

La mostra reuneix un conjunt de documents, fotografies i peces pertanyents a l’entitat, amb la citada imatge de la Mare de Déu com a protagonista. Pel que fa a la publicació, explica els orígens de la congregació, l’organització -amb un curiós tracte d’igualtat entre homes i dones- i les nombroses vicissituds viscudes al llarg de la seva història, que inclou el difícil període de la Guerra Civil. 

L’exposició convida a conèixer l’origen del culte a la Dolorosa i la història d’aquesta fraternitat seglar que promou la fe i la vida espiritual dels feligresos i es pot visitar a la planta baixa del museu, en l’horari habitual d’obertura al públic. 

Activitats que acompanyen a l’exposició: 

Divendres 17 de febrer, a les 20.30 h 

Presentació de l’auca del tercer centenari de la Congregació dels Dolors, amb text de Joan Vilamala i dibuixos de Pilarín Bayés. Lloc: capella dels Dolors de l’església de Santa Maria de Badalona. L’acte comptarà amb la presència dels autors. 

Dijous 23 de febrer, a les 19 h 

Una visió dels 300 anys d’història de la Congregació dels Dolors de Badalona. A càrrec de Joan Rosàs, historiador i prior de la Congregació de Badalona. 

Dijous 2 de març, a les 19 h 

Interdependència sociològica entre la Congregació dels Dolors i la societat badalonina. A càrrec d’Àngel Acedo, graduat en Humanitats i professor. 

Dijous 9 de març, a les 19 h 

La restauració del maniquí de la imatge dels Dolors de Badalona. A càrrec de Mireia Mestre, directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, i Pere de Llobet, cap del taller de fusteria del MNAC. 

Diumenge 26 de març. Últim dia de l’exposició 

Visita guiada a la Capella dels Dolors. Cal inscripció prèvia al web del Museu. Horari: 10.15 i 11 h. Activitat gratuïta. Places limitades. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles