11.7 C
Badalona
viernes, mayo 3, 2024
spot_img

CaixaBank mobilitza a 80 voluntaris per netejar espais de la Platja de Badalona i del Parc de la Serralada de Marina

Empleats, familiars i clients de CaixaBank i les seves filials, amb la col·laboració activa de Voluntaris CaixaBank, participaran durant els pròxims dies en la Setmana Social, organitzada per l’entitat per fomentar la col·laboració amb iniciatives socials. A travès de diferentes activitats de voluntariat, CaixaBank ha mobilizat a Badalona a 161 voluntaris.
En total, la Setmana Social compta amb una programació de més de 2.300 activitats de voluntariat, distribuïdes per tota Espanya, que es celebraran des de dissabte, 15 d’octubre, fins al proper 23 d’octubre.
Després de dos anys sense poder celebrar-se a causa de la pandèmia, aquesta nova edició de la Setmana Social es desenvolupa sota el lema ‘Tots Compten Amb Tu’ i suma el suport de garebé 900 entitats socials que ajudaran que les activitats de voluntariat arribin a totes les províncies d’Espanya.
Enguany cal destacar l’activitat #Natura Neta que té lloc dissabte 15 d’octubre inaugurant la Setmana Social i en la que participen un total de 600 voluntaris. La iniciativa consisteix en fer la recollida i classificació de residus a 12 espais naturals de la província del Barcelonès: 5 parcs naturals (la Llera del Tordera a Sant Esteve de Palautordera, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l´Obac, el Parc de Collserola, el Parc de la Serralada de Marina i l´espai natural Protegit del Riu Congost); i, 7 platges de les poblacions de: Cubelles-desembocadura del Foix, Sitges, el Garraf, Premià de Mar, Vilanova, Badalona i Mataró.


En algunes ocasions es pot donar el cas que en aquests espais naturals hi hagi algun tipus de deixalles, o material que hagi arrossegat la pluja; o bé, es detecten espècies de plantes
invasores que malmeten la biodiversitat autòctona de la zona. I, a tal efecte, treballem junts per mantenir els espais naturals alliberats de residus i els recollim per frenar l’abandonament d’aquest espai.
Amb aquesta activitat també ajudem a prendre consciència del paper que cadascú de
nosaltres ha de tenir vers la natura, i a introduir nous hàbits per tenir cura i respecte de la
mateixa.
Les activitats han començat a les 9.30h a tots dos espais: a la Platja de Badalona en el punt de trobada ubicat a les escales d’accés al Pont del Petroli i, en el cas del Parc de la Serralada de Marina en el punt de trobada ubicat a la Rotonda de la Carretera de Can Ruti. En aquests dos punts l’equip responsable de l’activitat ha donat la benvinguda a tots els voluntaris. A continuació, s’ha entregat el material per la recollida de residus, i els grups s´han distribuït per la zona, en el cas de del grup de la Platja de Badalona a la mateixa platja, i en el cas del Parc de la Serralada de Marina en la zona propera a la Carretera de Can Ruti, on han recollit la brossa durant 2 hores.
La jornada ha finalitzat després de retornar cadascun dels grups al punt d´inici per classificar i comptabilitzar tots els residus, i dipositar-los posteriorment en els punts habilitats a tal efecte.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles