15.4 C
Badalona
sábado, abril 27, 2024
spot_img

El Govern municipal presenta a les entitats impulsores la partida de 5,42 milions d’euros de la primera fase del Pla de Reactivació Econòmica i Social de Badalona

El Govern municipal de Badalona s’ha reunit aquest dimarts al matí amb les entitats de la ciutat impulsores del Pla de Reactivació Econòmica i Social de Badalona per explicar-los el dictamen que es presentarà en el Ple ordinari de l’Ajuntament d’aquesta tarda que inclou una partida de 5,42 milions d’euros per al finançament de la primera part del Pla de reactivació. Els recursos econòmics d’aquesta partida provenen de la incorporació de romanents.  

Per part del Govern municipal, en la trobada han participat l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; el primer tinent d’alcalde i regidor de l’Àmbit d’Impuls de Ciutat i Reconstrucció COVID, Àlex Montornès; la segona tinent d’alcalde i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó; i el tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Protecció Social a les Persones i Impuls Comercial, David Torrents. Les entitats que han assistit a la reunió són la Federació d’Associació de Veïns de Badalona (FAVB), UGT, CCOO i la Federació d’Empresaris de Badalona. La regidora de Guanyem Carme Martínez també ha estat present en la trobada.  

Després de la reunió, l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha agraït a les entitats “la seva col·laboració i treball constant per elaborar aquest pla que servirà per intentar recuperar el pols econòmic i social i col·laborar a superar aquest gran sotrac que ha suposat la pandèmia”. L’alcalde ha mostrat la seva satisfacció pel fet que: “Badalona deixi de ser l’única ciutat de l’àrea metropolitana que encara no havia posat en marxa un pla de reconstrucció econòmic i social, 5,4 milions d’euros que podran incidir en la millora d’aquells veïns i veïnes que pitjor ho estan passant, perquè aquesta ciutat no pot deixar ningú enrere”. 

En aquesta primera part, el Pla de Reactivació Econòmica i Social de Badalona s’articula en ajuts en: 

Formació i ocupació.  

Creació d’una línia d’ajuts per a les empreses que contractin a treballadors i treballadores indefinidament procedents d’ERTOS (0,5M€)  

Polítiques econòmiques: 

Línia extraordinària d’ajudes per autònoms i microempreses de la ciutat, dels diferents sectors, que hagin vist reduïda significativament la seva facturació anual respecte a l’any anterior, i estructurada en diferents trams d’ajudes (2M€)  

Cultura: 

Ajuda específica a autònoms del sector cultural (100.000€)  

Educació:  

Projectes de suport emocional i suport psicològic (20.000€)  

Polítiques socials: 

Millora i optimització de la distribució i recursos necessaris dels bancs d’aliments de Badalona per atendre a la població vulnerable (1,8M€)  

Reforçar el sistema de targetes moneder (0,5M€)  

Polítiques d’habitatge: 

 Crear ajuts directes a l’habitatge des de l’Ajuntament per aquelles famílies que per culpa de la covid-19 es troben en situació d’ERE o un ERTO, simplificant els tràmits i assessorant els possibles demandants. (0,5M€). 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles