16.7 C
Badalona
viernes, abril 26, 2024
spot_img

La Fundació ”la Caixa” dona suport a 3 projectes biomèdics punters a Badalona perquè les seves innovacions arribin a la societat

La Fundació ”la Caixa” accelerarà l’arribada al mercat de 20 nous projectes biomèdics de gran impacte social en el marc de la convocatòria CaixaResearch Validate i Consolidate 2021. Es tracta d’un programa que té com a objectiu impulsar la innovació i la transferència de coneixement i tecnologies en l’àmbit de la biomedicina i la salut, a més de crear noves empreses basades en la recerca.

L’entitat dona suport a 17 nous projectes dels 97 presentats en la convocatòria CaixaResearch Validate, orientada a projectes d’innovació precoç. Els projectes reben del programa fins a 100.000 euros per validar les seves tecnologies i dissenyar un full de ruta per valoritzar-les.

A més, s’han escollit 3 dels 39 projectes presentats en la línia CaixaResearch Consolidate, destinada a iniciatives més madures a les quals es vol ajudar per tal que s’apropin a la inversió comercial. Tres projectes rebran 300.000 euros cada un per desenvolupar-se i arribar al mercat.

Del total de projectes seleccionats aquest any, 9 s’emmarquen en el camp de les teràpies i el desenvolupament de fàrmacs, i 11, en el del medtech, que inclou tècniques de diagnòstic, dispositius mèdics i projectes de salut digital.

Més enllà del suport econòmic, tots els investigadors reben un acompanyament consistent en formació especialitzada en àmbits clau (com transferència de tecnologia, eines de finançament o negociacions) i mentoria (mentoring). Experts del sector, consultors i emprenedors els ajudaran a definir els millors plans de valorització, en el cas de Validate, i els seus plans de desenvolupament i comercialització de forma personalitzada, en el cas de Consolidate.

En paraules del director corporatiu de Recerca i Salut, Àngel Font: «La valorització i la comercialització del coneixement que es genera als centres de recerca continuen sent un repte al nostre país, que ocupa el lloc 16 en l’European Innovation Scoreboard, com a innovador moderat. Amb l’ajuda de CaixaResearch Validate i Consolidate, volem impulsar l’excel·lència científica, que sens dubte caracteritza la recerca a Espanya, perquè arribi al mercat i, per tant, a la societat».

El programa es porta a terme des del 2015 en col·laboració amb Caixa Capital Risc i amb el suport de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT Health), un consorci europeu líder en innovació, centres de recerca i empreses innovadores en els camps de la biomedicina i la salut. Des de llavors, la Fundació ”la Caixa” ha destinat 13 milions d’euros a un total de 151 projectes innovadors. Així mateix, els equips dels projectes participants han rebut ja 2.362 hores de mentoria i assessorament, i 835 hores de formació, a més de 1.500 reunions amb experts.

Fins al moment, ja s’han constituït 27 empreses derivades (spin-off) i s’han aconseguit 14,7 milions d’euros procedents d’altres fonts de finançament. A més, Dermoglass, un dels projectes d’edicions anteriors, desenvolupat per investigadors de l’IBEC i la UPC, va assolir l’any passat una fita en convertir-se en el primer dels projectes amb el suport de CaixaResearch Validate a llicenciar un dels seus actius (una tecnologia per tractar les úlceres cròniques) a una empresa farmacèutica, Laboratorios ERN.

Els tres projectes seleccionats a Badalona són:

Millorar el tractament de l’ictus isquèmic agut

Investigadora: Alicia Martínez, Fundació Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP)

Predicció de la mortalitat per xoc cardiogènic

Investigador: Oriol Iborra, Fundació Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP)

Citometria de flux en mode Boost per diagnosticar i monitorar el VIH, la tuberculosi i la COVID

Investigadora: Marta Ruiz-Riol, Institut de Recerca de la Sida – IrsiCaixa

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles