17.4 C
Badalona
sábado, abril 27, 2024
spot_img

Cs insta el Govern a rehabilitar el litoral de Badalona i Sant Adrià i solucionar el problema dels residus tòxics a les platges

El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) ha registrat una Proposta de Resolució que insta al Govern a presentar un pla d’acció per rehabilitar el litoral de Badalona i Sant Adrià de Besòs i solucionar el problema dels residus tòxics a les platges. La proposta taronja demana també a la Generalitat “realitzar i presentar un pla d’inversions per a l’habilitació de l’espai per a l’ús i gaudi veïnal i pel desenvolupament econòmic de la zona”.

En una visita aquest diumenge a la zona afectada, la diputada de Cs al Parlament, Anna Grau, i el portaveu de Cs a Santa Coloma de Gramenet, Dimas Gragera, han recordat que la platja de Sant Adrià ha hagut de tancar-se perquè “diversos estudis han determinat la presència a la sorra d’elements cancerígens que sobrepassen els nivells tolerables”. Acompanyats per representants del partit a Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià han denunciat a més els “problemes de funcionament del col·lector de Llevant” a la platja de la Mora que provoca “constants abocaments a la zona”. “La reparació definitiva d’aquest col·lector és una reivindicació històrica dels veïns” han assegurat els portaveus taronges.

La formació liberal també ha fet arribar preguntes a la comissió europea per saber si “Espanya aplica plenament les disposicions establertes en les Directives Marc de l’aigua, aigües de bany i Hàbitats en el litoral català i quines mesures correctives podria aplicar”. L’eurodiputada de Cs, Soraya Rodríguez, ha preguntat sobre la “situació del col·lector de Llevant de Badalona” i qüestiona la responsabilitat que tenen “l’administració autonòmica de la Generalitat i l’Ajuntament de Badalona” en “la compra dels terrenys a l’empresa Cros on s’han dut a terme la construcció d’habitatges” perquè “no s’ha sanejat la part contaminada”.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles