20 C
Badalona
jueves, marzo 28, 2024
spot_img

L’Ajuntament instal·la durant aquest estiu una planta fotovoltaica a la coberta de l’escola Lola Anglada de Badalona

L’Ajuntament de Badalona ha començat les obres d’instal·lació d’una planta fotovoltaica de 75 kW de potència en la coberta de la nova escola Lola Anglada. La planta fotovoltaica comptarà amb 225 mòduls fotovoltaics d’una potència de 400 Wp i ocuparà una superfície total de 450 metres quadrats.  

Aquesta planta estarà acollida al règim d’autoconsum compartit amb excedents. El funcionament serà el següent: el corrent elèctric produït pel camp solar s’injectarà a la xarxa i, a través d’aquesta, l’energia generada serà compartida amb altres centres municipals propers perquè l’autoconsumeixin. Entre els equipaments de l’entorn als quals es preveu subministrar energia està la mateixa Escola Lola Anglada, la Biblioteca Canyadó, la Masia Can Canyadó, l’Escola Artur Martorell, el Poliesportiu Casagemes i el CAP Martí Julià. A més, per l’excedent de producció, l’empresa comercialitzadora podrà compensar econòmicament l’Ajuntament. 

Es preveu que més del 89% de l’energia elèctrica captada sigui consumida pels centres esmentats, la qual cosa representa aproximadament el 23% del total de l’energia que necessiten en conjunt aquests equipaments. 

El cost de la inversió prevista és de prop de 94.000 euros i forma part de les millores energètiques finançades a través del contracte de subministrament elèctric que l’Ajuntament té vigent amb Gas Natural Comercialitzadora. 

L’estalvi econòmic previst se situarà al voltant dels 20.000 euros anuals, amb un retorn de la inversió en 8 anys. 

Més instal·lacions fotovoltaiques 

Durant els pròxims mesos també s’iniciarà la instal·lació de noves instal·lacions fotovoltaiques a l’edifici del Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) i a la pèrgola situada a l’avinguda de Salvador Espriu.  

Aquesta actuació s’emmarca dins de les mesures d’implantació d’energies renovables i mitigació del canvi climàtic recollides al pacte d’alcaldes PAESC (Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia). 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles