16.4 C
Badalona
domingo, abril 28, 2024
spot_img

«El pressupost d’inversions de PP i PSC no és el que Badalona necessita»

Guanyem es posiciona en contra del pressupost d’inversions que es presenta avui a aprovació definitiva, pactat pel PP amb el seu soci PSC i sense cap procés participatiu, perquè no contempla cap mesura de rescat social en un context que serà marcat pels efectes de la pandèmia


Guanyem considera que el govern del PP d’Albiol i el seu soci PSC han tret la veu al poble negant el procés participatiu i, fins i tot, menystenint les nombroses al·legacions presentades per la societat civil de Badalona, en el marc d’un model clientelar encallat en el passat i incapaç de mirar cap al futur.

La formació d’esquerra sobiranista considera que els dirigents del PSC i PP no han previst les situacions d’emergència social perquè es troben molt allunyats socioeconòmicament de les condicions de vida real dels veïns i veïnes de Badalona, amb un terç de la població en risc de pobresa i exclusió i amb les rendes més baixes de Catalunya.

El pressupost d’inversions que es presenta avui no destina ni un sol euro a polítiques d’habitatge, un fet especialment greu si tenim en compte els desnonaments diaris que es produeixen a la ciutat, molts dels quals s’ajornen. Aquests desnonaments posposats se sumaran a aquells de pendents d’executar i coincidiran amb l’emergència social i econòmica post pandèmica durant aquesta tardor i la resta del mandat.

Tampoc no s’ha previst les transformacions en el model productiu, el garantiment dels drets culturals, el combat contra la desigualtat social i de gènere, l’emergència climàtica, ni aspectes com la mobilitat, la gestió dels residus, els mercats, la promoció del comerç de proximitat o el necessari pla d’equipaments.

La formació municipalista considera, a més, que aquest nou pressupost del PP i el PSC no es podrà executar i només es prioritzaran, o s’iniciaran, aquelles inversions que serveixin per lluïment partidista, com la piscina olímpica que l’alcalde Xavier García Albiol ja va anunciar el 2014 en el seu anterior mandat.

Guanyem celebra, en canvi, que s’hagin reservat partides d’interès per la ciutat com la construcció de les noves escoles Ventós Mir i Badalona Port, les escoles bressol i d’altres propostes en l’àmbit públic i farà un seguiment molt exigent per tal que se’n prioritzi l’execució.

Per altra banda, Guanyem denuncia que encara no disposa de la informació sol·licitada sobre l’estat d’execució de les inversions que es van aprovar el 2017 fruit d’un procés participatiu del govern encapçalat per la formació de Dolors Sabater, i que va ser frustrat per la moció de censura del PP i el PSC el 2018. Es desconeix si s’han executat, si s’han licitat, o si ni tan sols si hi ha cap previsió de fer-ho.

Finalment, la formació republicana lamenta que el Partit dels Socialistes de Catalunya hagi passat de ser una força de progrés per esdevenir una crossa del govern d’Albiol i soci prioritari de les seves polítiques antisocials.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles