14.6 C
Badalona
martes, abril 20, 2021
spot_img

L’Espai Betúlia acull la mostra pictòrica Coeur d’Amazigh de Nuria Guardiola

L’Espai Betúlia (carrer d’Enric Borràs, 43-47) presenta la mostra pictòrica Coeur d’Amazigh (cor berber) de l’artista Nuria Guardiola. Des del 23 de març i fins al 16 de juliol es podrà veure aquesta exposició on l’autora reflecteix la seva experiència del paisatge mediterrani del nord del Marroc entre els anys 2014 i 2018 quan va viure a Nador, la capital berber de la regió del Rif. Les pintures es fusionen amb veus i versos escrits per dones no occidentals.

Nuria Guardiola (Vigo, 1956) impregna aquesta mostra de la llum i la riquesa cromàtica dels paisatges, la natura, les restes arqueològiques i els vestigis d’antics jaciments de ferro a la zona oriental del Rif. Els amazics, coneguts popularment com a berbers, són la població autòctona del nord d’Àfrica, d’origen i memòria ancestrals. L’autora fusiona aquesta proposta plàstica, de pintura conceptual expressionista, amb la paraula, la veu i els versos alliberadors de les dones del nord d’Àfrica, on la condició femenina vol transcendir els registres de raça i cultura.

Activitats

  • L’exposició s’obrirà a les 19 hores del dimarts 23 de març.
  • Visita guiada per la mateixa artista, Núria Guardiola Medel. 24 de març a partir de les 19 hores.
  • Recital i conversa amb els poetes Sahida Hamido i Salem Zenia. Dimarts, 27 d’abril, a les 19 hores.
  • Conversa amb Najat el Hachmi, entrevista Montserrat Gatell. Dijous, 6 de maig, a les 19 hores,
  • (Les activitats estaran supeditades als possibles canvis derivats de l’alerta sanitària per Covid-19)

L’Espai Betúlia també fa visites guiades per a 4t, 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO a petició de les escoles.

Altres Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,392FansMe gusta
1,558SeguidoresSeguir
3suscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles