L’Orfeó Badaloní programa més de 25 actes per celebrar el centenari de l’entitat

Una part important de les activitats es faran conjuntament amb altres associacions

0
529

L’Orfeó Badaloní (OB_L’Ateneu) ha programat gairebé una trentena d’actes per celebrar el centenari de l’entitat fundada el 1921. El primer dels actes tindrà lloc el 27 de febrer vinent al Círcol Catòlic. És el tret de sortida d’una intensa programació que continua –independentment dels canvis als quals pugui obligar la situació sanitària- fins a l’abril de 2022 quan un gran acte cultural obert a tota la ciutat a la plaça i al pavelló de la Plana clouran la celebració.

“Aquesta programació serveix per mostrar públicament tot el treball que s’ha fet al llarg d’aquests anys, que ha portat l’Orfeó a convertir-se en un ateneu, que acull múltiples disciplines artístiques i altres entitats i col·lectius molt diversos”, explica Ricard Abellán, president de l’OB_L’Ateneu. De fet, aquesta diversitat quedarà reflectida en els actes previstos, on en molts casos es combinen disciplines com la música, la dansa i el teatre; tres activitats que conjuntament amb l’àmbit del lleure són els quatre eixos que defineixen l’associació avui per avui.

Aquesta voluntat de diversitat de l’OB_L’Ateneu també es fa palesa amb l’organització d’activitats conjuntes amb altres entitats de Badalona. “La vocació de l’Orfeó és transcendir l’àmbit propi dels seus associats. Tenim una proposta cultural, i en bona part també social, per a Badalona que es basa en compartir projectes i espais amb tota mena d’associacions de la ciutat. Badalona necessita sumar diversitats per cohesionar-se i per guanyar orgull de ciutat”, manté Abellán.

Del conjunt d’activitats programades en destaca l’espectacle central, que es farà al novembre al pavelló de bàsquet del CB Sant Josep, i que porta per títol 100 anys i un dia. L’espectacle, que serà multidisciplinari, explica amb veu de dona la història dels ateneus i entitats que han contribuït a vertebrar la societat catalana des del segle XIX fins als nostres dies. L’OB_L’Ateneu reivindica el paper fonamental de les dones que han estat, per efectes demogràfics de les guerres però també pel seu caràcter emprenedor, els elements més actius en totes les entitats culturals catalanes.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí