15.6 C
Badalona
viernes, abril 26, 2024
spot_img

El Museu presenta l’exposició Badalona sobre rodes

L’any 1848 es va inaugurar la via fèrria que comunicava Barcelona amb Mataró. El pas del tren per Badalona va significar l’inici de la gran transformació que ha viscut la ciutat i que sovint ha anat vinculada a les rodes. El Museu de Badalona presenta a partir del dijous 18 de febrer, i fins al 25 d’abril, l’exposició Badalona sobre rodes Badalona, amb un centenar de fotografies que se centren en les dècades de 1950 i 1960 i que tenen com a punt final l’arribada del metro el 1985.

El tren va portar les primeres indústries i amb aquestes van arribar els primers camions i els primers cotxes. Durant anys, les rodes de la modernitat, que feien créixer la població i comportaven que el paisatge es transformés, van conviure amb les rodes de la tradició rural. Així, l’exposició mostra instantànies ben curioses per la varietat de mitjans de transport que hi apareixen, pels forts contrastos que s’hi observen i per l’evolució que mostren tant de la ciutat com dels seus habitants.

Badalona sobre rodes és una màquina del temps que permet viatjar 50 anys enrere, moment en què es va inaugurar el tram d’autopista Badalona-Montgat, un dels primers de via ràpida de l’Estat Espanyol, o al dia que el metro va arribar a Badalona, l’any 1985.

La mostra, que reuneix prop d’un centenar d’imatges, presenta una gran novetat i és que el dia 25 de març, coincidint amb la presentació de la publicació de l’editorial Efadós que porta el mateix títol, es renovarà part de l’exposició. D’aquesta manera, el Museu vol donar a conèixer la riquesa fotogràfica de l’Arxiu d’Imatges i de l’Arxiu Josep M. Cuyàs, i visibilitzar la contribució altruista de particulars, famílies i fotògrafs que, amb la donació dels seus arxius, fan possible exposicions com aquesta que permeten posar la mirada en el passat i descobrir com era Badalona anys enrere.

L’exposició, que romandrà oberta fins al 25 d’abril, es podrà visitar gratuïtament de dimarts a divendres de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i dissabtes i diumenges de 10 a 14 hores.

Activitats complementàries de la mostra:

Dijous 18 de febrer, 19 hores. Inauguració a la planta baixa del Museu. Aforament limitat. Entrada lliure amb inscripció prèvia al Museu. Activitat presencial i en línia.

Diumenge 28 de febrer, 10.30 hores. Visita guiada Badalona sobre rodes. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia. Places limitades.

Diumenge 14 de març, a les 11 hores. Taller per a adults. Restauració de fotos per a principiants. Aquest taller ens permetrà descobrir, de manera senzilla, algunes eines per retornar la llum, la textura i l’esplendor de les fotos antigues que guardem a casa. Caldrà venir amb l’ordinador portàtil. Inscripció prèvia i compra d’entrades al Museu. Preu: 6 €. Places limitades.

Diumenge 21 de març, 10.30 hores. Visita guiada. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia al Museu. Places limitades.

Dijous 25 de març, 19 hores. Presentació del llibre Badalona sobre rodes, publicat per l’editorial Efadós. A càrrec de les autores: Margarida Abras i M. Dolors Nieto. Entrada lliure amb inscripció prèvia al Museu. Aforament limitat.

Setmana Santa. Rodant per Badalona. Concurs fotogràfic en família. Coincidint amb les vacances escolars de Setmana Santa, el Museu convida a participar d’un nou repte que us portarà, aquesta vegada, a recórrer la nostra ciutat tot descobrint com han evolucionat els mitjans de transport, però també com han canviat els carrers de Badalona.

Diumenge 11 d’abril, 11 hores. Taller per a adults. Conservació de fotos en l’àmbit domèstic. Introducció a la identificació i als sistemes de classificació que us ajudaran a conservar correctament les fotografies que guardeu a casa. Museu de Badalona. Cal fer inscripció prèvia. Preu: 6 €. Places limitades.

Diumenge 18 d’abril, 10.30 hores. Visita guiada. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia al Museu. Places limitades.

La realització d’aquestes activitats està supeditada als possibles canvis derivats de l’alerta sanitària de la COVID-19.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles