14.5 C
Badalona
domingo, febrero 25, 2024
spot_img

En Comú Podem acusa el PP de mentir sobre les beques menjador a Badalona

La setmana passada, el govern del PP va anunciar un augment del 75% de les beques menjador per aquest curs, segons ells essent el «primer de la història» on l’ajuntament aporta el 100% de la beca a tots els alumnes. Aquestes afirmacions no són certes, segons Badalona En Comú Podem.

En primer lloc, el curs passat coincidint amb la pandèmia, l’ajuntament de Badalona va cobrir el 100% dels «ajuts individuals de menjador» a través dels tiquets pels mercats municipals, on també es va ampliar el nombre de famílies que van rebre aquestes beques amb menors fins a 18 anys, segons la valoració dels SBAS i peticions de centres oberts. A més, la Generalitat també va cobrir el 100% de les seves beques menjador a tot l’alumnat, reduint així el cost municipal que complementava les beques parcials del 50%.

La gestió del confinament domiciliari i tancaments dels centres educatius degut a la pandèmia van suposar un canvi en els imports i gestió de les beques menjador, que no els fan comparables amb el curs actual, on tots els serveis de menjador estan en funcionament.  

Per aquest motiu, la presidenta del grup municipal d’En Comú Podem, Aïda Llauradó, demana explicacions a l’alcalde de Badalona, per anunciar grans mesures i apropiar-se de canvis que realitzen altres administracions. Segons Llauradó, enguany la Generalitat amplia les ajudes a totes les famílies que compleixin els requisits per aconseguir beca menjador, sense un topall. L’import d’una beca passa de 6,20 euros a 6,33 euros. A més, les beques menjador parcials s’amplien, cobrint per part de la Generalitat el 70% (abans era el 50%). Així doncs, es redueix l’aportació que pot complementar l’Ajuntament per cobrir 100% de la beca. La crisi de la Covid-19 suposa un increment del nombre de famílies que necessiten beca menjador, per la qual cosa no és un mèrit municipal haver d’incrementar l’import que haurà de gastar l’ajuntament per cobrir les noves necessitats. No s’ha fet cap canvi en el reglament per ampliar les beques municipals, simplement han de cobrir les necessitats creixents, com no podria ser d’una altra manera.

A finals del 2019, el govern d’esquerres havia pressupostat un increment de beques menjador per al curs vinent, que havia de suposar uns 50.000 euros més si es volien cobrir totes les beques menjador previstes, sense comptar que posteriorment vindria la crisi de la Covid-19. Enguany, el govern del PP ha informat que farà un increment de només 40.000 euros. En resum, la notícia d’aquest increment no és ni històrica ni es pot comparar amb les xifres del curs passat.

Per tot això, En Comú Podem exigeix que Serveis Socials reuneixi tots els grups polítics per aclarir les polítiques vinculades a les beques menjador, tal i com havia fet el govern anterior amb totes les mesures que duia a terme.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles