4.3 C
Badalona
sábado, diciembre 5, 2020

En Comú Podem acusa el PP de mentir sobre les beques menjador a Badalona

La setmana passada, el govern del PP va anunciar un augment del 75% de les beques menjador per aquest curs, segons ells essent el «primer de la història» on l’ajuntament aporta el 100% de la beca a tots els alumnes. Aquestes afirmacions no són certes, segons Badalona En Comú Podem.

En primer lloc, el curs passat coincidint amb la pandèmia, l’ajuntament de Badalona va cobrir el 100% dels «ajuts individuals de menjador» a través dels tiquets pels mercats municipals, on també es va ampliar el nombre de famílies que van rebre aquestes beques amb menors fins a 18 anys, segons la valoració dels SBAS i peticions de centres oberts. A més, la Generalitat també va cobrir el 100% de les seves beques menjador a tot l’alumnat, reduint així el cost municipal que complementava les beques parcials del 50%.

La gestió del confinament domiciliari i tancaments dels centres educatius degut a la pandèmia van suposar un canvi en els imports i gestió de les beques menjador, que no els fan comparables amb el curs actual, on tots els serveis de menjador estan en funcionament.  

Per aquest motiu, la presidenta del grup municipal d’En Comú Podem, Aïda Llauradó, demana explicacions a l’alcalde de Badalona, per anunciar grans mesures i apropiar-se de canvis que realitzen altres administracions. Segons Llauradó, enguany la Generalitat amplia les ajudes a totes les famílies que compleixin els requisits per aconseguir beca menjador, sense un topall. L’import d’una beca passa de 6,20 euros a 6,33 euros. A més, les beques menjador parcials s’amplien, cobrint per part de la Generalitat el 70% (abans era el 50%). Així doncs, es redueix l’aportació que pot complementar l’Ajuntament per cobrir 100% de la beca. La crisi de la Covid-19 suposa un increment del nombre de famílies que necessiten beca menjador, per la qual cosa no és un mèrit municipal haver d’incrementar l’import que haurà de gastar l’ajuntament per cobrir les noves necessitats. No s’ha fet cap canvi en el reglament per ampliar les beques municipals, simplement han de cobrir les necessitats creixents, com no podria ser d’una altra manera.

A finals del 2019, el govern d’esquerres havia pressupostat un increment de beques menjador per al curs vinent, que havia de suposar uns 50.000 euros més si es volien cobrir totes les beques menjador previstes, sense comptar que posteriorment vindria la crisi de la Covid-19. Enguany, el govern del PP ha informat que farà un increment de només 40.000 euros. En resum, la notícia d’aquest increment no és ni històrica ni es pot comparar amb les xifres del curs passat.

Per tot això, En Comú Podem exigeix que Serveis Socials reuneixi tots els grups polítics per aclarir les polítiques vinculades a les beques menjador, tal i com havia fet el govern anterior amb totes les mesures que duia a terme.

Altres Articles

Els regidors i regidores reben mascaretes semitransparents homologades que fabrica una empresa de Badalona

La gerent de l’empresa Probex, Begoña Cortina, ha fet aquest matí el lliurament de mascaretes semitransparents personalitzades amb el logotip de l’Ajuntament a l’alcalde...

Els establiments comercials de Badalona podran obrir el 8 de desembre

Els establiments comercials de Badalona podran obrir el festiu 8 de desembre. L’Àrea de Comerç, Mercats i Encants de l’Ajuntament de Badalona va demanar...

El PSC proposa al govern un gran pacte de ciutat per garantir totes les inversions necessàries, pendents i futures, per posar Badalona a la...

El president del PSC de Badalona Rubèn Guijarro ha aprofitat l'entrevista al programa Tres60 de Badalona Comunicació per proposar al govern del PP un...

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,392FansMe gusta
1,519SeguidoresSeguir
3suscriptoresSuscribirte
Publicitat

Últims Articles

Els regidors i regidores reben mascaretes semitransparents homologades que fabrica una empresa de Badalona

La gerent de l’empresa Probex, Begoña Cortina, ha fet aquest matí el lliurament de mascaretes semitransparents personalitzades amb el logotip de l’Ajuntament a l’alcalde...

Els establiments comercials de Badalona podran obrir el 8 de desembre

Els establiments comercials de Badalona podran obrir el festiu 8 de desembre. L’Àrea de Comerç, Mercats i Encants de l’Ajuntament de Badalona va demanar...

El PSC proposa al govern un gran pacte de ciutat per garantir totes les inversions necessàries, pendents i futures, per posar Badalona a la...

El president del PSC de Badalona Rubèn Guijarro ha aprofitat l'entrevista al programa Tres60 de Badalona Comunicació per proposar al govern del PP un...

L’alcalde de Badalona reclama l’inici urgent de la construcció de l’institut La Riera

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha reclamat al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya l’inici de manera urgent de les obres de...

L’Ajuntament de Badalona impulsa un programa per incentivar la contractació de 60 persones que visquin a la ciutat

L’Ajuntament de Badalona impulsarà mitjançant un programa del Servei d’Ocupació de Catalunya la contractació de 60 persones de més de 30 anys que visquin...