21.4 C
Badalona
martes, octubre 15, 2024
spot_img

L’Espai Betúlia organitza aquesta tardor dos cicles culturals sobre la narrativa històrica i la veu de les dones en la història de la filosofia  

L’Espai Betúlia ha programat per aquesta tardor dos cicles culturals oberts a la ciutadania que es faran en el mateix centre, ubicat en el carrer d’Enric Borràs, 43. Es tracta dels seminaris “Clàssics de la Narrativa: Cicle de Novel·la Històrica”, que està coordinat per Joaquim Molina, i “Pensar i fer: Veus de dones en la Història de la Filosofia”, coordinat per Concha Fernàndez Martorell. Ambdós cicles són d’assistència lliure fins a completar l’aforament.

El Cicle de Novel·la Històrica s’iniciarà el pròxim 1 d’octubre i es farà durant tots els dimarts del mes d’octubre a les 19 hores i el dimarts 5 de novembre, on la jornada començarà a les 19.30 hores. Les sessions consten d’una ponència a càrrec d’un especialista i un debat posterior obert al públic. El calendari de les sessions és el següent:

– 1 d’octubre a les 19 hores: El general en su laberinto (1989),de Gabriel García Márquez. Amb Blanca Bravo, escriptora i professora.

– 8 d’octubre a les 19 hores: El nom de la rosa (1980), d’Umberto Eco. Amb Joaquim Molina, escriptor i professor.

– 15 d’octubre a les 19 hores:  El hereje (1998), de Miguel Delibes. Amb Maria Luisa Sotelo, catedràtica de Literatura Espanyola a la Universitat de Barcelona.

– 22 d’octubre a les 19 hores: L’últim mohicà (1826), de James Fenimore Cooper. Amb David Fontanals, professor de Literatura Nord-americana de la Universitat de Barcelona.

–  29 d’octubre a les 19 hores: Memòries d’Adrià (1951), de Marguerite Yourcenar. Amb Myriam Mallart, professora del Departament de Francès de la Universitat de Barcelona.

–  5 de novembre a les 19.30 hores: Aquest serà el principi (1986), d’Anna Murià. Amb D. Sam Abrams, poeta, traductor, crític literari i professor.

El cicle “Pensar i fer: Veus de dones en la Història de la Filosofia” té la mateixa estructura que el cicle anterior, amb una ponència amb un especialista per sessió i un debat posterior obert al públic.  El curs s’iniciarà el 17 d’octubre i es farà durant els mesos d’octubre i novembre. Totes les sessions es faran els dijous a les 19 hores excepte la del 30 d’octubre, que és un dimecres. El calendari del cicle és el següent:

– 17 d’octubre a les 19 hores: “La dona filòsofa a la Grècia clàssica. Hipàtia d’Alexandria”. Amb Pere Montaner.

– 24 d’octubre a les 19 hores: “La mística com a eina política. L’enginy i les lluites d’autores de l’Edat Mitjana i del Renaixement”. Amb Marta Palacín.

– 30 d’octubre a les 19 hores: “Filòsofes de la Il·lustració: la lluita per la ciutadania. De Gouges, Wollstonecraft i De Grouchy”. Amb Joana Subirats.

– 7 de novembre a les 19 hores: “Filòsofes contemporànies. El cas Simone Weil. La fortalesa d’un pensament dèbil (1909-1943)”. Amb Emília Olivé.

– 14 de novembre a les 19 hores: “Filòsofes contemporànies. Per amor al món: pluralitat i diferència en el pensament de Hannah Arendt (1906-1975)”. Amb Teresa Hoogeveen.

– 21 de novembre a les 19 hores: “Filòsofes contemporànies. Amor i mística a la raó poètica de María Zambrano (1904-1991)”. Amb Concha Fernández Martorell.

– 28 de novembre a les 19 hores: “Filòsofes contemporànies. Angela Davis (1944): símbol contra l’opressió de raça, classe i gènere”. Amb Julia Manzano.

Altres Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles