26 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona inicia, després de 26 anys, un nou procés de modificació de la Relació de llocs de treball (RLT) per racionalitzar i modernitzar l’estructura municipal

L’Àrea de Recursos Humans de l’Ajuntament de Badalona ha posat en marxa el projecte de modificació de la Relació de llocs de treballs (RLT) amb l’objectiu de racionalitzar, modernitzar i valorar els diferents llocs de treball de l’Ajuntament per donar un millor servei com a administració pública. L’actual RLT de l’Ajuntament de Badalona es va aprovar l’any 1998, fa 26 anys, de manera que ha quedat obsoleta en molts aspectes. El treball de redisseny de l’estructura organitzativa i l’elaboració de la RLT el porta a terme la consultora especialitzada Daleph amb més de 30 anys d’experiència en el sector públic i ha d’estar enllestit el desembre de 2025.

La fase 1 d’anàlisi i revisió de l’estructura organitzativa, ha començat avui amb l’objectiu de tenir una visió global del funcionament i l’organització interna de l’Ajuntament, conèixer les característiques de tots els llocs de treball i les seves funcions per detectar totes les mancances i possibles ineficiències organitzatives. Així, des d’avui mateix, s’han programat sessions informatives amb l’equip de Govern i el personal directiu; amb els caps de Serveis de Departaments, els representants de la plantilla; els grups municipals i arribant a la totalitat dels treballadors i treballadores municipals. Posteriorment, tindran lloc entrevistes i reunions de treball amb els comandaments per a conèixer les principals característiques i les funcions dels llocs de treball.

En aquesta primera fase, que finalitzarà el mes de novembre, tots els empleats públics hauran de completar un qüestionari. La informació que es traurà ajudarà a la confecció de la diagnosi organitzativa, afegint les propostes de millora, per a l’elaboració del nou organigrama municipal i per al manual amb les funcions de totes les unitats organitzatives.

La fase 2, d’Anàlisi i descripció de cadascun dels llocs de treball, es portarà a terme des de l’octubre de 2024 fins al juny de l’any vinent amb la confecció d’un mapa de funcions de tots els llocs de treball amb la validació dels comandaments i de la plantilla. El plantejament de les fitxes dels llocs de treballs s’elaboraran respectant una sèrie de criteris que garanteixin uniformitat, estandardització i la simplificació dels llocs. Depenent dels tipus de funció es tendirà cap a la polivalència o cap a l’especialització, si les funcions a desenvolupar requereixen coneixements molts específics.

Un cop enllestida la proposta de RLT el procés arribarà a la Fase 3, on es farà la valoració dels llocs de treball i el seu càlcul de retribucions. La seva valoració, complint amb tots els elements d’igualtat retributiva entre dones i homes, es durà a terme mitjançant el mètode anomenat “d’assignació de punts per factor” que permet quantificar l’aportació a l’organització de cada lloc de treball i establir una política retributiva més objectiva.

La regidora de l’Àrea de Recursos Humans de l’Ajuntament de Badalona, Eva Guillén, ha explicat que feia molts anys que l’Ajuntament tenia aquesta feina pendent, però mai s’acabava d’impulsar. A més, Guillén ha recordat que la RLT actual és dels anys 90. “Tenim una RLT que és del 98 i, per tant, està obsoleta, ni els organigrames ni els llocs de treball tenen res a veure amb la realitat del dia a dia municipal, això s’ha de solucionar”, ha explicat. “La nova RLT ens ajudarà a fer l’estructura de l’Ajuntament que volem, que ha de ser un Ajuntament de primera. Aquesta estructura nova ens permetrà ser més eficients i donar un millor servei a la ciutadania, eliminar burocràcia i farà que els treballadors estiguin més satisfets perquè la seva fitxa s’adaptarà a la realitat de les seves funcions”, ha afegit.

Altres Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles