26 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Els Comuns denuncien Albiol per l’exposició pública d’un informe mèdic al Ple Municipal

Davant la lectura pública al Ple de dilluns 1 de juliol, per part de l’alcalde Xavier Garcia Albiol, d’un examen mèdic fet a una persona sense llar el dia 25 de maig de 2024 i que va morir poc després al carrer de la ciutat, els Comuns han denunciat a l’alcalde davant l’Agència Catalana de Protecció de Dades. Han fet la denúncia anant més enllà, i l’han presentat en dos sentits: d’una banda, per l’exposició pública de l’alcalde, i d’altra banda, els Comuns han denunciat el possible incompliment del RGPD per la cessió de dades de salut sense consentiment, així com sol·liciten una investigació pel que fa a la gestió de dades per part de BSA a una persona no autoritzada, i l’accés indegut a la història clínica d’un pacient.

Segons la regidora del grup municipal En Comú Podem, Aïda Llauradó, “Albiol ha exposat públicament unes dades personals saltant-se la llei, i a més, vulnerant la dignitat de la persona afectada sabent que ja és morta i que no es pot defensar. No només és il·legal, sinó que és totalment reprovable èticament. Un cop més ens avergonyim de tenir un alcalde que denigra les persones més vulnerables”.

Davant d’això, Els Comuns reclamen una rectificació i unes disculpes públiques de l’alcalde fent referència a la persona a qui ha vulnerat els drets i l’honorabilitat.

Els Comuns seguiran treballant per garantir els drets de tota la ciutadania, sense distingir persones de primera i de segona, i també per garantir que des de l’alcaldia d’Albiol no es pugui accedir lliurement a les dades personals i mèdiques de cap pacient, vulnerant els seus drets.

Altres Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles