24.1 C
Badalona
lunes, julio 15, 2024
spot_img

Els carrers i la plaça de l’illa de Guasch passen a ser municipals i l’Ajuntament es fa càrrec del seu manteniment, complint amb la demanda dels veïns

Durant la sessió ordinària del mes de juliol celebrada aquest dilluns, el Ple de l’Ajuntament de Badalona va aprovar per unanimitat acceptar la cessió d’una porció de terreny de forma irregular (amb una superfície de 8.435,38 m²), que voreja els deu edificis assenyalats amb els números del 67 al 73 i del 83 al 93 del carrer de Guasch, ubicat al barri de Llefià.

Aquest tràmit permet acceptar la cessió en favor de l’Ajuntament de Badalona d’una plaça i uns carrers, l’illa de Guasch, que són de propietat privada, però d’ús públic; és a dir, un espai que és utilitzat per tothom tot i que pertanyia fins ahir a les comunitats de veïns dels diferents edificis de la zona.

L’aprovació d’aquest dictamen suposa un important canvi per als veïns, ja que, a partir d’ara, es compleix amb la demanda dels veïns i l’Ajuntament ja pot fer manteniment legalment de la zona cedida i també fer inversions en aquesta via pública (parcs infantils, instal·lació de mobiliari urbà, jardins, desratització, etc.). Fins ara, de manera ordinària, l’Ajuntament ja s’encarregava de fer la neteja d’aquesta zona, però amb la nova situació també podrà fer millores i adequar l’espai.

Per fer realitat la cessió, l’Ajuntament ha hagut de promoure aquest tràmit i aconseguir que tots els veïns propietaris l’acceptin per unanimitat. Aquesta cessió permetrà millorar l’illa de Guasch i també suposarà una disminució proporcional de la quota de l’IBI dels veïns propietaris.

El tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gracia, ha explicat que aquesta mesura s’ha impulsat des del Govern  perquè l’Ajuntament disposi del marc legal que li permeti millorar i fer inversions en aquest espai de la ciutat. “Des de l’Ajuntament promourem també la cessió d’altres indrets de la ciutat que es troben en la mateixa situació, com l’illa 13 de Llefià o altres punts de Nova Lloreda, per fer actuacions de millora i adequar la via pública”, ha afegit el regidor Gracia.

Altres Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles