26 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Xavier Garcia Albiol fa balanç del primer any de mandat destacant la recuperació del prestigi de Badalona i la transformació de l’Ajuntament

“En aquest darrer any hem recuperat el prestigi de la ciutat de Badalona i estem capgirant la situació de caos que patia l’Ajuntament de la ciutat”. Amb aquesta afirmació ha començat l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el balanç que ha fet avui del primer any de mandat amb majoria absoluta. L’alcalde, acompanyat pels 4 tinents d’alcaldia i de la resta de regidors i regidores del Govern, ha explicat les accions més destacades de la feina feta fins ara, juntament amb els principals projectes que té previst dur a terme.

Garcia Albiol ha lamentat que fa un any el nou Govern municipal es va trobar “amb una paràlisi de la maquinària municipal no vista en cap altre ajuntament, amb una desorganització inadmissible i amb contractes caducats, o directament inexistents, pel que fa als serveis municipals”. Davant d’això, però, ha llançat un missatge d’optimisme i ha destacat que el seu govern està “posant les bases perquè els veïns tornin a rebre els serveis que es mereixen i a l’altura de la 3a ciutat de Catalunya”. “La ciutadania ens ha donat una majoria absoluta, no per lamentar-nos de la situació dantesca que ens hem trobat, sinó per donar-li la volta”, ha afirmat.

Un any després, ha afegit l’alcalde, s’estan desbloquejant tots els contractes i alguns ja s’han començat a licitar, com ara el de senyalització de places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda o el de l’enllumenat. També ha recordat que abans que finalitzi l’any Badalona tindrà un nou contracte de neteja, passant d’una inversió de 23 a 41 milions d’euros per any, amb un augment del 53%, amb la voluntat que aquest servei de neteja sigui de referència per a la resta de municipis.

Un altre dels punts que més ha destacat Garcia Albiol és l’esforç que s’ha fet per donar la volta a la situació del propi Ajuntament. “Des del 2015 Badalona ha estat sumida en una crisi institucional i política, sense comandaments directius i amb un dèficit de 300 treballadors municipals”, ha relatat. “Davant d’això, hem començat a posar les bases de la transformació de l’Ajuntament amb la incorporació de personal directiu”, ha explicat. En aquest sentit s’han pres mesures com la contractació -per primera vegada Badalona- d’un gerent municipal i l’ampliació de 110 nous treballadors municipals prevista per a aquest any, dels quals 67 ja s’han incorporat.

Seguretat

En matèria de seguretat, l’alcalde ha valorat que en un any s’han incorporat 46 nous agents de la Guàrdia Urbana, del centenar que s’hauran d’incorporar abans que finalitzi el mandat; que s’ha començat a modernitzar i renovar els equipaments, amb 7 nous vehicles i 17 noves motocicletes; i s’ha posat en marxa el GEIP (Grup Especial d’Intervenció Policial) per donar suport i reforç a les patrulles de seguretat ciutadana.

En aquest àmbit, Garcia Albiol ha fet balanç de la iniciativa pionera que ha suposat la creació de l’Àrea de Polítiques contra l’Ocupació Il·legal, assenyalant que “en aquests moments a Badalona s’eviten la meitat dels intents d’ocupació que es produeixen a la ciutat dels quals té avís la Guàrdia Urbana”. L’alcalde ha afegit que “aquesta és una dada molt important, una fita que posa en evidència l’esforç que està fent el Govern municipal per combatre un dels principals problemes que tenen ciutats com Badalona”.

Projectes en marxa

En el repàs de projectes endegats pel nou Govern, l’alcalde ha assenyalat que s’han començat les obres de reforma de 5 poliesportius municipals; es renova la gespa de 4 camps de futbol; es reformarà completament la piscina Mireia Belmonte, es reformaran les pistes d’atletisme i es presentarà el futur Complex Esportiu de la Focus. Aquest estiu, després d’anys, Badalona no tindrà instal·lacions esportives tancades per legionel·la.

Així mateix, ha volgut destacar per la seva transcendència l’inici de les obres definitives de la biblioteca Can Casacuberta, la futura construcció d’una biblioteca a Lloreda i la posada en marxa de la Sala d’Estudis a Coll i Pujol.

L’alcalde també ha avançat que en pocs dies començaran els moviments de terres que per a la construcció del viaducte ferroviari del canal del Gorg, una obra que suposarà una important transformació de Badalona durant els pròxims anys.

Un ambiciós Pla d’Inversions

Garcia Albiol ha explicat que el balanç del primer any que ha fet avui “només és un esbós de l’inici de la transformació de Badalona que el Govern tirarà endavant”. Així, ha anunciat que el Govern busca a Europa el finançament per fer tres nous dipòsits per contenir les aigües pluvials i que en poques setmanes presentarà un Pla d’Habitatge “perquè després de 22 anys a Badalona es tornaran a construir, en 8 solars, edificis d’habitatge públic”. També ha avançat que es posarà en marxa un Pla d’Inversió, que ja aquest any estarà dotat de 84 milions d’euros, per, entre altres projectes, construir noves escoles bressol i noves instal·lacions esportives.

“Aquest Govern garanteix que s’està treballant per resoldre els problemes del dia a dia, però amb l’objectiu de tenir una ciutat de Badalona que sigui un orgull per als seus veïns i el millor municipi per a viure de tota l’Àrea Metropolitana”, ha conclòs Xavier Garcia Albiol.

Altres Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles