26 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Oda a l’alegria

Abraceu-vos milions de criatures!/ Que un petó una al món sencer!/ Germans, sobre la volta estavellada, aquest són alguns dels versos de L’oda a l’Alegria, de Schiller, on va expressar la visió idealista de la fraternitat entre els éssers humans. En 1824 Beethoven va estrenar la seva Novena Simfonia en Viena, presentant per primera vega “L’Oda a l’alegria”. Beethoven s’identificava amb l’esperit de la il·lustració i compartia els ideals de Schiller: els valors de benestar, pau i harmonia, així que va musicalitzar la seva obra, per a perpetuar aquests valors il·lustrats que el van inspirar al llarg de la seva vida.

La Unió Europea ha estat un pilar de pau, estabilitat i prosperitat durant més de mig segle. A més ha desenvolupat un paper fonamental en la diplomàcia internacional, promovent la democràcia, les llibertats fonamentals i l’estat de dret en tot el món cercant estendre els beneficis que ha ofert als ciutadans a escala mundial. Europa ha estat el projecte polític de major èxit de la història integrant la pluralitat i la diversitat de la Unió en un espai compartit d’interessos comuns sustentat pels principis socialdemòcrates: solidaritat, drets socials, llibertat i igualtat.

Segons paraules de Josep Borrell -representant de la Unió Europea per assumptes exteriors i política de seguretat- la tecnologia, l’augment de la demografia i el canvi climàtics són els tres vectors més importants de la transformació, que està impactant a les nostres societats i a la nostra forma de vida; som conscients que estem experimentant un canvi accelerat i transcendental en diversos aspectes de la nostra vida actual. Davant aquest escenari Europa ha demostrat ser la garantia per fer front als immensos reptes transformadors als quals s’enfronta el món actual i, per continuar abordant el futur amb una visió de progrés, drets i cohesió social. Actualment, no existeix altra zona en el planeta on es visqui millor que en Europa.

Europa és una realitat que ens cohesiona com nació, que uneix a tots els nostres ciutadans, des dels més grans als més joves, i que ens ha ajudat a convertir el nostre país en uns dels més pròspers i també més avançats del món. Europa ha estat la nostra porta envers la modernitat, també la consolidació de la democràcia al nostre país, i sense dubte és el camí que ens condueix cap a un futur millor.

El pròxim 9 de juny se celebraran les Eleccions al Parlament Europeu, segons indiquen els sondejos sembla que hi haurà un augment de les forces d’ultradreta en Europa. Això significarà el retrocés de la transició verda, polítiques socials més restrictives. A poc a poc els partits d’extrema dreta s’han anat fent forat i, ara governen a Itàlia, a Hongria, a Finlàndia i inclús sembla que a França arribaran a conquerir el poder. El diumenge dia  9 de juny, els/les ciutadans i ciutadanes, tenim l’oportunitat de perpetuar la importància i l’orgull de pertinença a Europa i enfortir la unitat europea i avançar en matèria d’integració, amb la convicció de què la UE és el camí envers un futur millor.

Si menysprees les injustícies i la violència en qualsevol de les seves expressions; si vols una Europa més prospera, on el més important sigui la convivència, la pau, la salut, la intel·ligència, el talent, la inspiració, l’amor, i la llibertat en el seu sentit més ampli. Aquests són els valors als quals m’adhereixo, per una Europa socialista, d’esquerres, progressista, on la unió i la pau siguin els llaços que ens uneixin als éssers humans en el present i en el futur.

Mari Carmen Lozano Pareja

Altres Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles