21.3 C
Badalona
miércoles, junio 12, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona i l’AMB actuen per millorar l’estat dels arbres més afectats per l’episodi de sequera del parc de Can Solei i de Ca l’Arnús

L’Ajuntament de Badalona i el Servei de Gestió de Parcs i Platges de l’AMB porten a terme actuacions encaminades a la millora de l’estat de l’arbrat del parc de Can Solei i de Ca l’Arnús que ha patit les conseqüències de la sequera i garantir la seguretat dels usuaris d’aquest espai.

El patrimoni vegetal de gran valor botànic i històric que conté el parc ha patit les conseqüències d’un episodi de sequera extrema i de llarga durada i alguns exemplars no es troben en condicions òptimes. L’estrès hídric que han patit els arbres els ha afeblit i, en alguns casos, ha ocasionat la presència de fongs que han atacat internament el tronc.

Els tècnics especialitzats de l’AMB, juntament amb el departament de Verd Urbà de l’Ajuntament de Badalona, han realitzat una valoració de l’arbrat més afectat i han dut a terme proves de resistència a la caiguda, així com tasques de poda especial en alguns exemplars per a la seva millora i sanejament.

D’altra banda, durant els pròxims dies també està previst descompactar el sòl d’alguns espais, en concret dels plataners al costat de la glorieta, el dels pins, els roures i els lledoners que hi ha davant de l’Escola Artur Martorell. Amb aquest treball s’aconseguirà una millor ventilació del sistema radicular de l’arbrat, així com una millora en la infiltració de l’aigua en el sòl.

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona, Sònia Egea, ha recordat que “la sequera ha perjudicat l’estat de l’arbrat, i alguns exemplars s’han hagut de retirar per recomanacions tècniques”. “La nostra intenció és garantir la seguretat de les persones i salvaguardar el patrimoni d’aquest parc històric, i per això, és necessari fer aquestes actuacions”, ha afirmat Egea.

Altres Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles