21.3 C
Badalona
miércoles, junio 12, 2024
spot_img

Badalona engega un ambiciós pla per renovar l’asfalt del 70% de la superfície de la ciutat abans de l’any 2027

L’Ajuntament de Badalona ha engegat un ambiciós pla de renovació de l’asfalt que permetrà reasfaltar el 70% de la superfície de la ciutat durant aquest mandat, que finalitza l’any 2027. Aquesta mesura suposa una inversió de 62 de milions d’euros i començarà a executar-se aquesta tardor de manera simultània en tots els districtes de la ciutat.

La inversió prevista es repartirà en diverses fases. Aquest mes de juliol es licitarà una primera part per un import de 30 milions amb un sistema de licitació innovador que no es basa en el nombre de carrers on actuar, sinó en la superfície de metres que s’ha de reasfaltar. Aquest sistema és més àgil i permet que el pla de renovació es faci amb la màxima celeritat possible perquè no obliga a concretar tècnicament en quins carrers s’actua abans de licitar. Els punts on s’ha de renovar l’asfalt i la concreció de la intervenció s’indiquen un cop adjudicats els treballs a través de memòries que han d’elaborar els tècnics municipals de manera coordinada amb l’empresa. En tot cas la tria dels carrers a reasfaltar es farà seguint criteris tècnics i respondrà a les urgències de cada via.

Un altre fet destacable de la primera licitació és que s’ha dividit el contracte en sis lots, un per cada districte de la ciutat. D’aquesta manera, un cop adjudicat cada lot, a cada districte li correspondrà un nombre de metres a reasfaltar, que s’utilitzaran en tot cas per renovar carrers complets i no per posar pedaços. La divisió en lots també permetrà que es comenci a actuar en tots els districtes a la vegada, ja que amb aquest sistema l’empresa adjudicatària no podrà decidir iniciar les obres només per una part de la ciutat.

Paral·lelament a aquest primer contracte, l’Ajuntament està treballant en una segona licitació per un import aproximat de 10 milions d’euros que servirà per actuar en 40 carrers de la ciutat. Les obres en aquests carrers, a més del reasfaltat, inclouran també la renovació completa de la xarxa del clavegueram.

El pla de renovació de l’asfalt de Badalona comprèn un tercer paquet que es licitarà per un import aproximat de 12 milions d’euros i  es destinarà a grans projectes de renovació de carrers de la ciutat, com per exemple l’avinguda Alfons XIII. En aquestes actuacions es renovarà totalment l’asfalt i el clavegueram, es faran noves voreres i s’aplicaran altres millores urbanístiques. Per completar el reasfaltat del 70% de la superfície de la ciutat, el Govern preveu invertir 10 milions d’euros més durant el primer trimestre de 2026 que serviran per actuar en altres punts que no s’hagin previst inicialment.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha presentat aquest pla de renovació avui en una roda de premsa acompanyat del tinent d’alcaldia de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gracia, i el regidor de Via Pública, David Mejía. Albiol ha destacat la importància del pla perquè “permetrà revertir l’estat lamentable dels carrers, millorarà la imatge de la ciutat i, sobretot, farà que les vies de Badalona siguin més segures per a tots els vehicles, especialment els de dues rodes”. L’alcalde ha destacat que el pla de renovació de l’asfalt impulsat pel Govern municipal és el més ambiciós que s’ha fet mai a Badalona i que suposa un canvi de rumb davant la deixadesa que hi ha hagut en els darrers 8 anys. “Tenim molt clar quin és el nostre projecte de ciutat, les necessitats de Badalona i les mesures que s’han de prendre per posar-la al nivell que mereix”, ha explicat Garcia Albiol, qui ha afegit que “aquest pla posa sobre la taula que la gran transformació de Badalona ja ha començat aquest any”.

Altres Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles