21.3 C
Badalona
miércoles, junio 12, 2024
spot_img

Aquest dissabte 1 de juny comença la temporada de bany a les platges de Badalona, que s’allargarà fins al 15 de setembre

Aquest dissabte 1 de juny s’inicia la nova temporada de bany a les platges de Badalona que s’allargarà fins al diumenge 15 de setembre. La regidora de Medi Ambient, Sònia Egea, ha destacat que l’Ajuntament «ha fet tot el possible per dotar les platges de tots els serveis per garantir una temporada de platja de qualitat, tot i que s’han hagut de fer reajustaments per la manca de sorra a les platges conseqüència dels darrers temporals». Egea ha assenyalat que el govern municipal «continuarà reclamant l’aportació de sorra i en tot cas, el reperfilat de la platja per disminuir el pendent que ha quedat i fer-la més accessible en els trams amb desnivells de més d’un metre i mig d’alçada».

La regidora de Medi Ambient ha explicat que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic farà treballs, durant  la segona quinzena de juny, per retirar les restes d’antigues edificacions de la sorra de la platja del Cristall i Pont d’en Botifarreta. Aquestes restes van quedar al descobert després de la pèrdua de sorra provocada pels darrers temporals.

Platja per a gossos

La platja per a gossos de Badalona s’ubicarà durant aquesta temporada de bany a la platja dels Patins de Vela, en el tram situat darrere de la Piscina Municipal – Mireia Belmonte. Tindrà una superfície aproximada de 900 metres quadrats.

Per primera vegada s’ha fet una contractació específica per  a la platja de gossos. El contracte és d’un període de dos anys prorrogables i l’empresa s’ocuparà que aquesta platja compti amb tots els elements necessaris segons les seves particularitats, com ara que estigui delimitada per tanques de fusta, que disposi d’una paperera amb dispensador de bosses i d’un cartell informatiu de les normes d’ús.

La previsió és que la platja per a gossos entri en servei a partir de la segona quinzena del mes de juny i estigui en funcionament fins al 15 de setembre.

Salvament i socorrisme

El servei de salvament i socorrisme funcionarà diàriament, de 10 a 19 hores, fins al 15 de setembre. Hi haurà un mòdul central a la platja del Pont d’en Botifarreta i cinc mòduls assistencials (a les platges de La Marina, del Coco, de l’Estació, dels Pescadors i del Cristall). Totes les platges de Badalona que disposen de salvament i socorrisme estan cardioprotegides durant l’horari d’aquest servei.

Recordem que la platja de la Mora es troba fora de servei i sense vigilància pendent de descontaminació.

Acompanyament a persones amb diversitat funcional

El servei d’acompanyament a l’aigua per a persones amb diversitat funcional s’ofereix amb cadira amfíbia a la platja dels Pescadors (a l’altura del carrer de Mar). Només es pot donar en aquest lloc a causa de l’estat de les platges, per la falta de sorra i el desnivell existent en el trencant de les onades conseqüència del temporal Nelson.

Aquest estiu es disposarà també per primera vegada a la platja dels Pescadors, de banderes d’indicació de l’estat de la mar per a persones que pateixen daltonisme, mitjançant el mètode de color ADD.

Neteja de la sorra

La neteja de la sorra es realitzarà cada dia de la setmana tant pel que fa a la neteja mecànica com a la manual.

La neteja mecànica es realitzarà amb una màquina garbelladora, en horari nocturn a la franja de màxim ús pròxima al trencant d’onades i a la resta de la platja. A les platges en les quals no pugui accedir la garbelladora per l’amplada o els pendents d’aquestes, la neteja es farà manualment.

La neteja manual comptarà amb equips d’operaris i vehicles 4×4 que realitzaran la neteja d’aquells residus abandonats a la sorra. A més, diàriament i sempre que sigui necessari, es realitzarà el buidatge de les papereres de superfície.

Les papereres semisoterrades es buidaran, almenys, dues vegades per setmana (sempre que ho indiqui el sensor de la paperera).

Periòdicament, i segons les necessitats, es realitzarà la neteja de grafits i d’elements de mobiliari amb un vehicle 4×4 hidronetejador.

Manteniment d’instal·lacions

Hi haurà un servei permanent de manteniment de les instal·lacions de les platges, que compta amb vehicles-taller 4×4 i operaris especialitzats per atendre les incidències.

Lavabos

Els 6 lavabos instal·lats al llarg de les platges i el mòdul de vestidor amb lavabo per a persones amb diversitat funcional es netejaran durant tota la temporada de bany amb tres actuacions diàries.

Neteja de l’aigua de mar

La neteja de residus sòlids flotants a l’aigua la portarà a terme una embarcació del tipus Marnet que treballarà cada dia de la temporada de bany de les 10 a les 18 hores. La previsió és que el servei comenci durant la segona quinzena del mes de juny i estigui en funcionament fins al 15 de setembre.

Banderes blaves

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE) ha atorgat enguany dues Banderes blaves a Badalona: al tram de les platges de l’Estació, Pont del Petroli i Coco i a la platja de la Marina.

D’altra banda, l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins i l’Escola de Natura Angeleta Ferrer mantenen la distinció com a Centre Bandera Blava en la seva qualitat d’equipaments oberts al públic on es realitzen tasques pedagògiques per a escoles en matèria d’activitats de difusió ambiental i sensibilització a la ciutadania en general relacionades amb el litoral i la muntanya.

El port de Badalona, que optava un any més al distintiu de Bandera Blava, també ha renovat aquesta qualificació, que s’atorga als ports que compleixen uns estàndards de bones pràctiques ambientals, informació ambiental, legalitat i bon manteniment de les instal·lacions i temes de seguretat.

Badalona disposa també de la ISO 14001 aplicat a la gestió i manteniment de les platges de la ciutat, que es va obtenir l’any 2009, per part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Guinguetes

A Badalona s’han instal·lat 8 guinguetes repartides per la costa durant la temporada de bany. L’horari de tancament se situa a les 22 h i com a opcional fins a les 2 de la matinada.

Pesca marítima i animals de companyia

La pesca marítima recreativa de superfície des de terra a tot el litoral no es podrà practicar des del 15 de maig i fins al 15 de setembre, entre les 8 i les 20 hores.

Des de l’1 de juny i fins al diumenge 15 de setembre quedarà prohibit portar animals de companyia a la sorra i a l’aigua del bany, excepte els gossos d’assistència per a persones amb discapacitat.

Informació, queixes i suggeriments

A l’entrada principal de cada platja hi ha una cartellera informativa on s’inclou informació relativa als serveis disponibles a la platja, així com informació sobre la qualitat de l’aigua.

Els usuaris disposen de diverses vies d’informació i de comunicació per fer arribar a l’Ajuntament de Badalona les seves queixes, suggeriments i/o propostes de millora.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles