8.9 C
Badalona
miércoles, abril 24, 2024
spot_img

Badalona commemora el Dia Mundial de la conscienciació de l’autisme amb actes durant tota la setmana vinent

L’Àrea de Diversitat Funcional de l’Àjuntament de Badalona, en transversalitat amb les àrees de Salut Pública, Cultura, i Comerç, Mercats i Consum de l’Ajuntament de Badalona i juntament amb l’associació ViuTEA (Associació per a la Inclusió de les Persones dins de l’Espectre Autista), han preparat diversos actes, els dies 2, 5 i 7 d’abril, per commemorar el Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme.

2 d’abril Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme

El dimarts 2 d’abril és la data assenyalada per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) des de l’any 2008, com a Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme per realitzar accions de sensibilització i foment de la inclusió social de les persones afectades per trastorns de l’espectre autista (TEA), per tal que puguin gaudir d’una vida plena i gratificant.

Durant tot el dia 2 d’abril, una pancarta penjada del balcó de l’Ajuntament recordarà que és el Dia mundial de conscienciació de l’autisme. Durant la tarda, entre les 16.30 i les 18.30 hores, a la porta principal de l’Escola Jungfrau (C/ Vila Vall-Llebrera, s/n) al barri de Coll i Pujol, es faran diverses activitats de manualitats i jocs inclusius. Ambues activitats les organitza ViuTEA amb la col·laboració de l’Ajuntament.

D’altra banda, el divendres 5 d’abril, de 17 a 19 hores, el Mercat Municipal de Llefià acollirà activitats dirigides als nens i nenes amb autisme. Es tracta d’una iniciativa anomenada El mercat, un esplai inclusiu, organitzada per l’Ajuntament en col·laboració amb els Mercats Municipals de Badalona i que preveu la participació activa d’infants amb autisme en diversos tallers de manualitats amb fruites i verdures, i altres accions complementàries adaptades per aquests infants, com ara jocs de pintura. El fil conductor de les activitats és l’alimentació saludable, amb les fruites com a principals protagonistes. Tampoc no hi faltarà un tast de peces de fruita per a tots els participants, així com xerrades relacionades amb l’alimentació i treballs per a la millora de l’autonomia d’aquests infants.

Per últim, el diumenge 7 d’abril, de 10 a 14 hores a la Plaça de la Vila, l’associació ViuTEA realitzarà activitats de manualitats, jocs inclusius, i lectura d’un manifest, per finalitzar amb una batucada pel carrer de Mar.

Els TEA són alteracions del neurodesenvolupament que es caracteritzen per una afectació en la capacitat de comunicació i interacció social, la presència d’un patró de conductes repetitives, rigidesa de pensament i una desregulació de la manera com processen la informació que capten amb els sentits. Actualment, els TEA inclouen els diagnòstics anteriors d’autisme, el trastorn generalitzat del desenvolupament no especificat, i la síndrome d’Asperger.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles