8.1 C
Badalona
miércoles, abril 24, 2024
spot_img

Els premis Trencant Invisibilitats 2024 distingeixen els alumnes de l’escola de dansa i arts escèniques l’Assaig i la psicòloga Josefina Caro

Ahir es va fer l’acte de lliurament dels premis Trencant invisibilitats 2024, uns guardons que convoca el Consell Municipal de les de Dones de Badalona, amb la col·laboració de l’Ajuntament, per reconèixer la tasca que desenvolupen els premiats en favor de la igualtat de gènere i el feminisme a la ciutat.

Durant la gala també es van donar els premis corresponents a l’any 2023, ja que l’any passat aquests premis no es van celebrar.

Enguany el premi honorífic ha estat, a títol pòstum, per a la infermera, empresària i activista social Rosa Bové Subirós, referent a Badalona, entre altres causes, dels drets i l’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda, com a presidenta de la Plataforma Badalona Deixem de Ser Invisibles i de PAM Badalona.

Premis edició 2024

El grup de joves de l’escola de dansa i arts escèniques l’Assaig i la psicòloga i logopeda Josefina Caro han estat els guardonats dels premis Trencant Invisibilitats 2024 en les categories de projecte i de trajectòria individual, respectivament.

Josefina Caro és llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, logopeda i psicòloga. Caro atén voluntàriament les dones que demanen ajut i assessorament a la Federació de Dones de Badalona i ha treballat amb grups de dones maltractades. Ofereix xerrades formatives per a la prevenció de la violència masclista a adolescents a centres de l’ESO de la ciutat i ha editat una guia de prevenció a la violència de gènere.

Pel que fa a la categoria de projectes, on es reconeixen les propostes col·lectives que hagin estat portades a terme a la ciutat, el guardó s’ha atorgat al grup de joves de l’escola de dansa i arts escèniques l’Assaig que han participat voluntàriament en diversos actes institucionals com ara en el Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència vers les dones, el 25 de novembre; en el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, o a la Cadena humana contra l’explotació sexual i tràfic de persones, el 23 de setembre.

Premis edició 2023

Pel que fa als premis corresponents a l’any 2023, la guanyadora en la trajectòria individual ha estat la professora Maika Vaquero, implicada durant tota la seva trajectòria professional en apropar l’escola i l’educació al poble gitano. Vaquero és membre de l’Asociación Enseñantes con gitanos i va treballar durant molts anys a la Fundació Privada Pere Closa, una entitat que treballa per a la formació i la promoció del poble gitano a Catalunya. Maika Vaquero és un referent pels nens i nenes, joves i famílies del barri de Sant Roc per la seva dedicació i recorregut en el món educatiu.

La categoria projecte col·lectiu s’ha concedit al grup de les primeres dones que van ingressar, l’any 1981, al cos de la Guàrdia Urbana de Badalona aportant una nova visió a un cos fins llavors masculinitzat i que han aplanat el camí a futures generacions de dones.

Els premis Trencant Invisibilitats no tenen dotació econòmica i les guanyadores com les finalistes han rebut un trofeu dissenyat per a l’ocasió.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles