8.1 C
Badalona
miércoles, abril 24, 2024
spot_img

Creix el projecte de realitat virtual per millorar el dolor crònic i la sensibilització central a BSA

BSA desplega en més Centres d’Atenció Primària el projecte de realitat virtual per millorar el dolor crònic i la sensibilització central. El mes de febrer arrancava el primer grup al CAP Apenins Montigalà i aquest mes de març s’hi suma a la iniciativa el CAP Morera Pomar i CAP Progrés Raval. Tot i que encara no s’ha acabat el pilot i, per tant, l’estudi prospectiu no aleatoritzat, el testimoni dels participants que podeu consultar en el vídeo mostren un alt grau de satisfacció i augment del benestar. 

Es tracta d’avaluar una experiència de realitat virtual que persegueix millorar la qualitat de vida dels pacients i ajudar en la gestió del dolor crònic, una problemàtica major en salut pública a l’Estat espanyol. En concret, s’analitzarà l’acollida -acceptabilitat, viabilitat i impacte- de la realitat virtual per part dels participants (persones usuàries i professionals) com a eina complementària eficaç en el tractament del dolor crònic. També servirà per estudiar si l’ús d’aquesta tecnologia permet reforçar la adherència als programes terapèutics i potenciar el benestar emocional dels pacients.

Aquest és un dels dos projectes de l’organització seleccionats en l’àmbit de l’atenció sanitària i social en el marc del hub d’innovació del Consorci Social i Sanitari de Catalunya iNexes. S’emmarca en el finançament dels fons per a les estratègies 2023 del Ministeri de Sanitat que van ser aprovat en el CSNS amb data 23 de juny de 2023 com a suport a la implementació del Pla d’Acció Atenció Primària i Comunitària. Es tracta d’un projecte multidisciplinar liderat per professionals de Medicina de Família i Comunitària, Fisioteràpia i Referents de Benestar Emocional Comunitari (RBEC) de l’Atenció Primària de l’organització.

Consolidació de la realitat virtual

Aquest projecte s’hi suma a les diferents línies d’ús de la realitat virtual a BSA amb finalitats assistencials i docents que BSA duu a terme actualment.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles