17.1 C
Badalona
sábado, abril 27, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona estén l’experiència del projecte ‘Històries de vida del barri de la Salut’, un documental realitzat amb l’objectiu de conèixer el passat recent dels barris de la ciutat

L’Ajuntament, a través el Servei de Mediació, estendrà al llarg d’aquest any, als centres educatius de Badalona i a la ciutadania en general, l’experiència  del documental Històries de vida del barri de la Salut, un projecte que forma part del programa “Barris i comunitat: motors de transformació social” que, amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’ha portat a terme als barris de la Salut i de Llefià.

Un dels objectius d’aquest programa és incidir en els aspectes socials, especialment en les situacions de vulnerabilitat, i contribuint a reduir les desigualtats, promoure la convivència inclusiva i reforçar el paper de la comunitat en els llocs de relació i participació veïnal, com els espais públics, les comunitats veïnals i els equipaments municipals.

Per portar-ho a terme es proposen accions per empoderar el veïnat perquè tingui un paper actiu en el procés de transformació del barri reforçant vincles de confiança i la cohesió.

A finals de l’any passat es va estrenar a Badalona el documental Històries de vida del barri de la Salut, en el qual hi va participar el veïnat i les entitats del barri, per narrar les seves experiències i vivències. Per fer-ho es va posar en valor la col·laboració i l’organització veïnal apuntant propostes de millora del districte. L’objectiu del treball era generar cohesió social i sentiment de pertinença de comunitat.

Des de l’estrena del documental el Servei de Mediació ja ha portat a terme diversos col·loquis, amb el suport dels instituts Enric Borràs i Barres i Ones, en què hi han participat els protagonistes del documental. La finalitat de fer pública aquesta iniciativa és divulgar les vivències, les inquietuds i la memòria històrica intergeneracional dels barris de la Salut i de Llefià

Aquesta proposta facilita als joves, i a la ciutadania en general, un espai de reflexió que permet tenir un contacte directe amb el seu entorn immediat i connectar-los amb les realitats dels barris de la ciutat.

El documental Històries de vida del barri de la Salut es podrà veure el proper dimecres, 20 de març, l’Institut La Llauna, on es farà un col·loqui dirigit al seu alumnat, i el dijous 11 d’abril, de 18 a 20 hores, al Centre Cívic de la Salut, obert a tota la ciutadania.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles