8.1 C
Badalona
miércoles, abril 24, 2024
spot_img

Badalona signa el primer conveni a Catalunya entre els administradors de finques i un Ajuntament per lluitar contra l’ocupació il·legal

Badalona disposa des d’avui d’una nova eina per actuar contra l’ocupació il·legal i els problemes de convivència que pot ocasionar aquest fenomen. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el president del Col•legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida, Lorenzo Ignacio Viñas, han signat aquest migdia el primer conveni de col·laboració entre els administradors de finques i un ajuntament per actuar, de manera coordinada, en els supòsits d’ocupació il·legal d’habitatges, locals i habitatges sobreocupats.

Entre els principals objectius d’aquest conveni es troba la recerca de solucions, tant preventives com executives davant les eventuals ocupacions il•legals o sobreocupacions d’habitatges. Amb aquesta col•laboració recíproca s’estableix un sistema d’alerta davant de les situacions d’ocupacions il·legals, especialment davant d’aquelles portades a terme per grups que operen per a treure un profit econòmic.

El conveni articula una relació d’informació constant entre els administradors de finques, l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana de Badalona per tal que, donat el cas, es pugui realitzar una acció immediata. Pel que fa a les actuacions preventives, el conveni subscrit preveu que en el moment que des d’una comunitat de propietaris es tingui coneixement d’immobles buits a la finca es facilitarà aquesta informació a l’Ajuntament, de manera que es puguin detectar aquells en risc de ser ocupats, així com de registrar aquells immobles ja ocupats o sobreocupats.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat durant l’acte de signatura del conveni que: “el govern municipal està decidit a lluitar contra les ocupacions il·legals” i ha explicat que “contràriament a allò que es diu sovint, aquest fenomen afecta molt més a les persones que viuen als barris i a les zones amb menys recursos econòmics”. “Evitar els problemes de convivència derivats de l’ocupació és una acció de política social” ha subratllat Garcia Albiol. “Vull deixar molt clar que davant una ocupació il·legal la víctima no és l’ocupa, la víctima és el veí que pateix les conseqüències de l’ocupació”, ha afegit.

L’alcalde ha lamentat que “les lleis defensen i ajuden més als ocupes que als propietaris i als veïns afectats per les ocupacions conflictives”. “Alguna cosa s’està fent malament si Catalunya, i especialment l’àrea metropolitana de Barcelona, concentra el 43 per cent de les ocupacions il·legals”, ha explicat i, com a mostra, ha assenyalat que gairebé cada dia la Guàrdia Urbana de Badalona aconsegueix aturar nous intents d’ocupació.

D’altra banda, el president del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida, Lorenzo Ignacio Viñas, ha destacat que amb aquest conveni es fixa una relació estreta i de treball conjunt entre els administradors de finques i l’Ajuntament de Badalona. “Els administradors som els que estem en tot moment en contacte amb les comunitats de veïns i, per tant, coneixem de primera mà qualsevol problema. Ara, gràcies a aquest conveni, tenim fil directe amb l’Ajuntament per resoldre i per avançar-nos a qualsevol situació que dificulti el normal funcionament de la comunitat”, ha afirmat Viñas. A més dels casos d’ocupacions, el president del Col·legi ha afegit que els administradors de finques també poden ser d’utilitat en la detecció de problemes de seguretat dels edificis atès que també estan en contacte amb aparelladors, arquitectes i altres col·lectius de professionals tècnics.

El conveni, que té una vigència de 4 anys, destaca que la correcta convivència en les comunitats de propietaris i de veïns constitueix un element cabdal en el benestar quotidià dels ciutadans i per al seu bon funcionament ha previst la posada en marxa d’una comissió de seguiment, formada per representants de l’Ajuntament, Guàrdia Urbana i Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida, que es reunirà periòdicament i elaborarà una memòria de les actuacions portades a terme.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles