8.9 C
Badalona
miércoles, abril 24, 2024
spot_img

DIREXIS TGO rep el prestigiós Distintiu d’Igualtat a l’Empresa per part de l’Institut de la Dona

DIREXIS TGO, líder destacat al sector de transport de viatgers, ha estat una de les 28 noves empreses guardonades amb el prestigiós Distintiu d’Igualtat a l’Empresa (DIE), atorgat per l’Institut de les Dones, que forma part del Ministeri d’Igualtat . Aquest reconeixement pretén reflectir el compromís continu de l’entitat amb la igualtat de gènere i la promoció de la diversitat en el seu àmbit laboral. Això ho fa mitjançant l’estudi de la implantació de plans i mesures d’igualtat, en àrees com l’accés a l’ocupació i les condicions de treball, incloses les mesures de conciliació i corresponsabilitat, la política retributiva amb enfocament de gènere, la comunicació inclusiva, els aspectes relatius al model organitzatiu o la Responsabilitat Social Empresarial, entre moltes altres àrees d’acció.

«Porto 38 anys al món de la mobilitat i el transport, i puc afirmar que es tracta d’un sector tradicionalment dominat per homes. Actualment, gairebé el 34% de la nostra plantilla està composta per dones. Per aquest motiu, des de DIREXIS TGO hem prioritzat la implementació de polítiques i pràctiques innovadores per fomentar la inclusió i l’equitat de gènere.”, comenta Carme Pros, CEO de DIREXIS TGO. Aquest reconeixement no només celebra els nostres esforços passats, sinó que també ens motiva a seguir  endavant, treballant incansablement per crear un entorn laboral inclusiu i equitatiu», afegeix la mateixa.

En el dinàmic panorama corporatiu actual, la diversitat, l’equitat i la inclusió (DEI) s’han convertit en elements essencials. Aquests conceptes tenen un paper fonamental en la millora de la retenció de talent i en l’atenció a desafiaments comuns que enfronten les empreses espanyoles, com ara la cura de la salut mental i la reducció del burnout. A més, aquelles organitzacions que adopten i promouen aquests valors no només són més innovadores i productives, sinó que també demostren un compromís més gran tant amb els seus clients com amb els seus col·laboradors.

El 37% de la població espanyola enquestada al recent estudi People at Work 2023, afirma que la seva empresa ha millorat en DEI en comparació dels últims 3 anys anteriors. Això demostra que encara queda un llarg camí per fer en aquesta matèria. El mateix informe estableix que Europa gaudeix d’un estat envejable com a continent atractiu per treballar, encara que en alguns aspectes clau, com ara els augments de sou i la DEI, els ocupadors són menys generosos o progressistes que en altres regions del món.

El Distintiu d’Igualtat a l’Empresa, regulat al Reial Decret 1615/2009, del 26 d’octubre, és l’únic reconeixement públic a nivell estatal i és concedit pel Ministeri d’Igualtat a les empreses que adopten polítiques i accions efectives per promoure la igualtat de gènere i combatre la discriminació a l’entorn laboral. DIREXIS TGO s’ha destacat no només per la presència d’una dona al capdavant de la direcció de l’empresa, sinó també per la implementació de programes que donen suport al desenvolupament professional i al benestar de totes les persones que formen part de l’organització. A més, és pertinent destacar que es tracta de l’única distinció pública a nivell estatal i que, avui dia, únicament la tenen, des del 2010, 171 empreses.

«Des de DIREXIS TGO hem pres diverses mesures per fomentar el progrés i la inclusió a l’empresa», especifica Carme Pros. Alguns exemples són la implementació d’un pla d’igualtat i protocol en contra de l’assetjament a l’organització; mesures flexibles de treball per facilitar la conciliació de la vida laboral i personal; es duen a terme sessions de sensibilització i formació en diversitat i inclusió per a tot el personal; i, a més, disposem de programes de formació contínua sobre igualtat i diversitat, adreçats a tots els nivells de l’equip”, concreta Pros.

Un cop obtingut el DIE, les empreses conserven la titularitat durant un període de 5 anys. Durant aquest temps, han de mantenir i demostrar el nivell d’excel·lència en igualtat, amb l’opció de sol·licitar una pròrroga si així ho desitgen. Conseqüentment, l’empresa es compromet a fer auditories internes periòdiques per avaluar l’efectivitat d’aquestes polítiques, permetent ajustaments continus per assolir resultats positius i sostenibles en termes d’igualtat de gènere.

“La consecució d’aquest distintiu és una fita molt important per a DIREXIS TGO, ja que va més enllà del reconeixement. És un pas ferm per fer que el sector del transport sigui més divers, equànime i innovador. Ens enorgulleix ser una de les poques empreses de transport que tenen aquesta distinció, però de la mateixa manera, convidem que moltes més s’adhereixin i contribueixin al que sens dubte ha de ser un objectiu comú”, conclou l’experta.

 Addicionalment, aquestes organitzacions s´uniran a la Xarxa d´Empreses amb DIE, un espai dissenyat per facilitar l´intercanvi d´experiències i bones pràctiques relacionades amb la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes en l´àmbit laboral. La finalitat d’aquesta xarxa és compartir coneixements i promoure iniciatives que fomentin la igualtat, així com difondre aquestes pràctiques en tota la societat. Després de la darrera convocatòria, la Xarxa DIE compta actualment amb un total de 171 integrants.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles