8.1 C
Badalona
miércoles, abril 24, 2024
spot_img

Acreditada la Unitat de ferides complexes de Badalona Serveis Assistencials

La Unitat de Ferides Complexes de Badalona Serveis Assistencials (BSA) ha obtingut l’acreditació del  Grupo Nacional para el Estudio y Asesoramiento en Úlcera por Presión y Heridas Crónicas (GNEAUPP), associació científica centrada en la millora del coneixement i l’abordatge de pacients amb ferides o en situació de risc de patir-les.

La unitat, nascuda el 2014, vinculada a l’atenció intermèdia de BSA i integrada per dues metgesses i quatre infermers del Centre Sociosanitari El Carme, treballa coordinament amb la resta de nivells assistencials de l’organització (especialment amb l’atenció primària i hospitalària). De fet, la de BSA és la primera unitat de les cinc acreditades pel GNEAUPP a Catalunya que pertany a una organització sanitària integral.

L’acreditació vol garantir la seguretat dels pacients certificant pràctiques de qualitat i recollint a la vegada la responsabilitat i el reconeixement professional i institucional. Per a BSA, la seva obtenció suposa un reconeixement als anys de feina i implicació dels professionals de la unitat, que actua com a eix vertebrador de l’organització en matèria de ferides cròniques i úlceres per pressió.

L’objectiu de la unitat ha estat sempre respondre, de forma eficient i amb la màxima qualitat, a les necessitats dels pacients amb ferides complexes, així com donar suport als professionals de BSA en aquesta matèria.

L’informe d’avaluació de l’acreditació destaca que BSA ha treballat “de forma adequada i continuada en el problemes de les ferides cròniques en general i de les lesions per pressió i altres lesions cutànies relacionades amb la dependència en particular, i que “la implicació dels professionals és encomiable i un exemple a seguir per altres centres”. Un altre dels punts forts assenyalats és la “implicació clara en promoure la formació i recerca, sent important també l’esforç a mantenir la qualitat i avaluar els resultats”. 

Ferides cròniques i úlceres per pressió

Una ferida crònica és una lesió que afecta l’epidermis, la dermis i, a vegades, teixits subjacents, que no cura en el temps esperat i presenta una escassa tendència a la cicatrització. Existeix consens a l’hora de considerar una ferida com a crònica si no cura en 6 setmanes.

Una úlcera per pressióés una lesió de la pell en les zones del cos en què l’os pressiona la pell contra una superfície exterior. Les persones que més acostumen a patir aquest tipus de ferides són les qui tenen malalties cròniques o estan enllitades.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles