20.2 C
Badalona
miércoles, mayo 1, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona demana a la Generalitat una inspecció tècnica dels edificis que va fer la mateixa constructora que el del carrer Canigó per comprovar si s’han de reforçar

L’Ajuntament de Badalona ha demanat oficialment a la Generalitat de Catalunya que, en virtut de les seves competències, s’encarregui de fer una inspecció de les finques de l’àrea d’influència dels carrer del Canigó, on la passada setmana es va esfondrar un edifici causant tres víctimes mortals. La petició implica la revisió dels edificis que formen l’illa de cases dels carrer del Canigó, Ausiàs Marc i Llefià i que en total sumen 420 habitatges. Aquesta demanda s’ha fet en la primera reunió del grup de treball d’emergència creat entre l’Ajuntament de Badalona i la Generalitat per avaluar la situació dels immobles de la zona propera al carrer del Canigó.

Per donar resposta a la petició, l’Ajuntament de Badalona i la Generalitat s’han instat a signar en els pròxims dies un conveni en què també tinguin presència els col·legis professionals d’Arquitectes i d’Aparelladors amb l’objectiu de poder comptar amb els perfils més especialitzats tant per a les inspeccions com per a les possibles actuacions posteriors, en cas que calguin. Aquest conveni permetrà comprovar amb la màxima celeritat possible que els edificis es troben en bones condicions i detectar, si és necessari, quines actuacions s’han de fer en els blocs per tal d’assegurar la seva estructura.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Badalona ha demanat també a la Generalitat que obri una línia d’ajudes per als veïns si s’han de fer obres estructurals en aquestes finques. Les ajudes també haurien de cobrir les actuacions que ja s’ha confirmat que han de dur a terme els propietaris dels habitatges del carrer Canigó 7, que va ser desallotjat aquest dimecres per motius de seguretat.

En la trobada del grup de treball d’emergència han participat el tercer tinent d’alcalde i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gracia; la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Comunicació, Fons Europeus i Protecció a les Persones, Rosa del Amo; la regidora delegada de l’Àrea de Serveis Socials i Entitats Regionals, María Carmen Expósito; el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs;  i dos  responsables de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Daniel Gracia, ha explicat que “és indispensable inspeccionar els carrers del Canigó, Llefià i  Ausiàs March per donar certeses i tranquil·litat als veïns que viuen en els 420 habitatges que va fer la mateixa constructora que els pisos que van patir l’esfondrament la setmana passada”. Gracia ha destacat que “és evident  que l’ITE s’ha mostrat inoperant”. “Per tant, hem de fer un pas més enllà en el tipus d’inspeccions i comptar amb els millors professionals per garantir l’estabilitat dels edificis”, ha afegit el tinent d’alcaldia.

Daniel Gracia ha assenyalat que l’Ajuntament té la urgència d’avançar el més ràpid possible, pel fet que ja són 40 els veïns que no poden tornar als seus habitatges. El calendari de l’Ajuntament de Badalona se centra primerament en la setmana vinent, quan s’espera poder enllestir aquest conveni entre l’Ajuntament, la Generalitat i els col·legis professionals d’Arquitectes i Aparelladors. A més, el pròxim dilluns es farà una reunió informativa amb els propietaris dels 420 habitatges del mateix constructor que hi ha als carrers del Canigó, Llefià i  Ausiàs March.

Gracia ha assenyalat la bona predisposició de la Generalitat i ha afegit que “ara falta que aquesta sensibilitat es plasmi en el conveni, en les inspeccions i en els ajuts per a les hipotètiques obres de reforç que s’hagin de fer, que en el cas del número 7 ja s’han confirmat”.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles