21.3 C
Badalona
miércoles, junio 12, 2024
spot_img

Realitat virtual per millorar el dolor crònic i la sensibilització central, objectiu del nou projecte a l’Atenció Primària de BSA

BSA ha iniciat aquesta setmana un pilot a l’Atenció Primària de l’organització per desenvolupar i avaluar una experiència de realitat virtual que persegueix millorar la qualitat de vida dels pacients i ajudar en la gestió del dolor crònic, una problemàtica major en salut pública a l’Estat espanyol.

La iniciativa comença en un dels ambulatoris de la ciutat, el CAP Apenins Montigalà i analitzarà l’acollida -acceptabilitat, viabilitat i impacte- de la realitat virtual per part dels participants (persones usuàries i professionals) com a eina complementària eficaç en el tractament del dolor crònic. També servirà per estudiar si l’ús d’aquesta tecnologia permet reforçar la adherència als programes terapèutics i potenciar el benestar emocional dels pacients. Per fer-ho, s’ha previst un estudi pilot prospectiu no aleatoritzat, amb una desena de pacients, per analitzar dades que abasten des de demogràfiques fins a percepcions del dolor, benestar emocional, i funcionalitat.

Aquest és un dels dos projectes de l’organització guanyadors en l’àmbit de l’atenció sanitària i social en el marc del hub d’innovació del Consorci Social i Sanitari de Catalunya iNexes. S’emmarca en el finançament dels fons per a les estratègies 2023 del Ministeri de Sanitat que van ser aprovat en el CSNS amb data 23 de juny de 2023 com a suport a la implementació del Pla d’Acció Atenció Primària i Comunitària.

Consolidació de la realitat virtual

Aquest projecte s’hi suma a les diferents línies d’ús de la realitat virtual a BSA amb finalitats assistencials i docents que BSA duu a terme actualment.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles