14.5 C
Badalona
domingo, febrero 25, 2024
spot_img

Badalona amplia el desplegament d’espais cardioprotegits dotant de desfibril·ladors externs automàtics a nous equipaments i serveis municipals  

L’Ajuntament de Badalona continua ampliant el desplegament d’espais cardioprotegits a la ciutat amb la instal·lació de desfibril·ladors externs automàtics (DEA) en els equipaments i serveis municipals. Concretament,  des de principis d’aquest any els teatres municipals, el Museu de Badalona, els mercats municipals, les oficines de Districte i els cotxes de la Guàrdia Urbana estan dotats de DEA, que s’han distribuït seguint les recomanacions sanitàries en l’àmbit de la cardioprotecció.

Amb aquesta instal·lació i les que es preveuen per als pròxims mesos, a finals de l’any 2024 Badalona comptarà almenys amb setanta-tres desfibril·ladors externs automàtics ubicats en equipaments i serveis municipals. Aquest fet proporciona una major protecció a la ciutadania per prevenir la mort sobtada d’origen cardíac, que pot afectar de manera inesperada a qualsevol persona i que pot superar-se si s’actua ràpidament. 

Per tal de dotar de les eines bàsiques d’autoprotecció i arribar al major nombre de persones formades en aquest àmbit, aquest mes de gener han començat les primeres sessions formatives per als treballadors dels diferents serveis municipals. A més, durant tot l’any 2024, també s’aniran programant tallers de formació adreçats als alumnes d’escoles i centre de secundària i a la ciutadania.  

L’objectiu d’aquestes sessions és proporcionar els coneixements necessaris per identificar una situació d’emergència i saber com actuar per tal realitzar una primera atenció segura i eficient.  Una aturada cardíaca pot ser mortal si no es tracta a la víctima en pocs minuts i poder sobreviure-hi fora d’un hospital dependrà de l’ajuda d’emergència que proporcioni la persona més propera. 

La quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Comunicació, Fons Europeus i Protecció a les Persones, Rosa del Amo, ha explicat que la instal·lació dels DEA a la ciutat era una prioritat per al Govern municipal i ha volgut recordar “que la mort sobtada d’origen cardíac pot afectar de manera inesperada a qualsevol persona a qualsevol lloc” i que “la intervenció ràpida pot evitar accidents greus, per això és imprescindible tenir aquests recursos i també els coneixements per fer-los servir adequadament”. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles