13.9 C
Badalona
jueves, abril 18, 2024
spot_img

Badalona endurirà les sancions per combatre comportament incívics molt greus

El Govern municipal portarà al Ple extraordinari del pròxim dilluns 20 de novembre per a la seva aprovació la modificació de diversos punts de l’Ordenança municipal de Civisme. L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, ha avançat avui que l’objectiu d’aquesta modificació és endurir les sancions, fins al màxim permès legalment de 3.000 euros, per combatre comportaments incívics molt greus, com per exemple l’abocament incontrolat a la via pública de runes i altres materials. La modificació de l’ordenança també inclourà un règim sancionador, que fins ara no estava recollit, per poder multar els establiments que se saltin la prohibició de venda des de les 22 fins a les 8 hores de begudes alcohòliques. 

L’alcalde, acompanyat pel tercer tinent d’alcaldia, Daniel Gracia, i pel regidor de l’Àrea de Seguretat Ciutadana, Juan Miguel Ruiz, ha posat en relleu que feia més d’11 anys que no s’havia portat a terme cap actualització de l’ordenança de civisme. En aquest sentit, Xavier Garcia Albiol ha remarcat que “una de les nostres prioritats com a Govern és combatre amb contundència aquelles persones que mantenen comportaments molt greus que malmetin l’espai públic i perjudiquin la convivència”. En aquest sentit, l’alcalde ha apuntat que amb la nova ordenança la Guàrdia Urbana podrà sancionar fins a 3.000 euros a aquelles persones que de manera habitual es dediquen a abocar a la via pública, des de cotxes o furgonetes, restes de runes, matalassos, mobles i altres andròmines, enlloc de portar-les a les deixalleries. 

L’alcalde també ha afegit que, tenint en consideració que la immensa majoria de la ciutadania manté un comportament exemplar, “aplicarem amb rigor l’ordenança a aquelles persones que persisteixin en comportaments incívics com el llançament d’escombraries fora dels contenidors, quan encara no són plens, o deixant al carrer trastos quan no toca”.  

Sancions per als establiments que venguin alcohol en horari no autoritzat 

En roda de premsa aquest migdia a la sala de premsa de l’edifici municipal El Viver, l’alcalde de Badalona també ha avançat que la modificació de l’Ordenança permetrà introduir el règim sancionador necessari perquè la Guàrdia Urbana pugui imposar sancions, que en els casos més greus podran arribar al màxim de 3.000 euros, a aquells establiments que obren les 24 hores i que no incompleixin la prohibició de vendre begudes alcohòliques des de les 22 fins a les 8 hores. Amb aquesta mesura es pretén reduir les situacions de botellot que susciten situacions d’incivisme i generen molèsties als veïns pròxims a aquest establiments. 

En aquesta prohibició queda inclosa la venda realitzada en establiment comercial, per telèfon o per qualsevol altra mitjà, seguida del repartiment en el domicili o en el lloc indicat si aquest repartiment es fa dins de la franja horària nocturna. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles