21.9 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

Badalona impulsa la primera campanya de prevenció de les violències sexuals municipal  

Badalona posa en marxa la primera campanya de prevenció de les violències sexuals que s’impulsa des de l’Ajuntament. Sota el lema “Apropa’t, avancem cap a un futur de zero agressions”, la iniciativa, que sorgeix d’una proposta de la Plataforma 25N, es basa en tres eixos d’actuació bàsics: donar resposta a qualsevol acte de violència sexual oferint suport, atenció i acompanyament a la víctima; instruir la ciutadania sobre com respondre davant una agressió, tant si és patida en primera persona com si la veus o n’ets coneixedor; i formar els possibles agressors per inhibir-los i fer que respectin els límits de les altres persones i coneguin les bases d’unes relacions lliures i igualitàries.  

Per aconseguir aquests objectius, l’Ajuntament de Badalona, mitjançant el Servei de Feminismes, ha impulsat una sèrie d’accions comunicatives i de sensibilització transversals, que compten amb el suport de tots els serveis municipals. En aquest sentit, s’han programat formacions amb una empresa especialitzada destinades als alumnes de cinquè i sisè de primària de les 37 escoles públiques de la ciutat i 3 centres d’educació especial. També es faran formacions, en aquest cas impartides per agents de la Guàrdia Urbana especialitzats en aquest tema, en els 9 instituts públics de la ciutat. La voluntat de l’Ajuntament és fer arribar aquestes sessions formatives a tots els centres concertats i privats de la ciutat que ho demanin.  

Una segona branca de la campanya es desenvoluparà entre els locals d’oci nocturn i els eixos i gremis comercials, amb qui es programaran sessions formatives per conscienciar-los de la problemàtica i crear una xarxa comunitària compromesa amb la lluita contra les agressions sexuals. En aquest sentit, es donarà a tots els establiments i centres que hagin rebut la formació un adhesiu amb el lema “Punt Segur Apropa’t” per tal que els enganxin en una zona visible dels seus locals. D’aquesta manera, les víctimes podran saber que aquell lloc és un punt on es poden dirigir en cas d’agressió o situació de perill i on rebran suport i col·laboració.  

A banda d’aquests adhesius, també s’ha començat a fer difusió de d’altres materials gràfics, com per exemple cartells amb els telèfons de la Guàrdia Urbana (93 483 2901), Emergències (112) i la línia Contra la Violència Masclista  (900 900 120; 016; i 600 000 016) per afavorir les denúncies de les víctimes. Aquests materials van acompanyats d’un codi QR que es vol fer arribar a tots els veïns de la ciutat. Quan s’escaneja aquest codi s’obre un lloc web on es troben consells i indicacions amb les conductes adequades per a les persones agredides o que tenen coneixement d’una agressió i també per als possibles agressors que es puguin sentir identificats, de manera que tinguin eines per revertir el seu comportament.  

La campanya “Apropa’t, avancem cap a un futur de zero agressions” s’ha presentat aquest dimecres a la tarda en una acte en què han participat l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; la regidora de l’Àrea de Gent Gran, Feminismes i LGTBIQ+ i Diversitat Funcional, Florència Badia; i Sheila Martínez, regidora adjunta de l’Àrea de Gent Gran, Feminismes i LGTBIQ+ i Diversitat Funcional 

L’alcalde de Badalona ha destacat que “la prevenció de la discriminació i la violència sexual és una qüestió de tots i és imprescindible que, com en aquest cas, anem de bracet amb les entitats i l’administració per poder fer front a un problema que preocupa a tothom”. “Des del Govern municipal lluitarem  de manera implacable i contundent contra la violència masclista i no escatimarem recursos per acabar amb aquesta problemàtica” ha asseverat Garcia Albiol.   

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles