Badalona ret homenatge a les persones donants de sang del municipi amb un monument 

L’obra, de Joan Artigas Planas, s’ubicarà al Jardí de Ca l’Amigó

0
279

Aquest proper dissabte, 28 d’octubre, a les  a les 11.30 hores, al Jardí de Ca l’Amigó, ubicat al carrer de la Via Augusta, al costat de l’Hospital Municipal, s’inaugurarà l’escultura Donants de sang, de l’artista maresmenc Joan Artigas Planas, que homenatge, precisament, a les persones de la ciutat que donen sang. 

L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; de la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Comunicació, Fons Europeus i Protecció a les Persones, Rosa del Amo; del vicepresident de l’Associació de Donants de Sang del Barcelonès Nord, Diego López; de la secretària general de la Federació Catalana de Donants de Sang, Assumpta Lleonart, i de l’escultor i autor de l’obra Joan Artigas.  

Joan Artigas Planas va néixer a Vilassar de Dalt l’any 1960 i és llicenciat en escultura per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Artigas Planas és un dels artistes catalans que més ha exposat en galeries i fires d’art d’arreu d’Europa i Àsia. Va ser professor de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona durant trenta-dos anys (1988-2020). Actualment treballa, de forma regular, en galeries d’art de França, Alemanya, Dinamarca, Suècia, Hong Kong, Taiwan i Singapur. 

L’obra, de dos metres d’alçada tallada en bronze, representa dues persones vistes de forma vertical amb el braç estès amb una gota de sang entre elles. L’escultura vol homenatjar a totes les persones que en alguna ocasió han col·laborat amb la donació de sang de forma lliure i desinteressada. 

El projecte escultòric anirà acompanyat d’una placa commemorativa en reconeixement a l’esforç de les persones voluntàries que en algun moment de la seva vida han volgut donar sang. 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí