17.2 C
Badalona
martes, abril 30, 2024
spot_img

Presentada la Màgic BDN Running, que tornarà a unir solidaritat, esport i Badalona el pròxim 29 d’octubre

Badalona torna a tenir una cita amb l’esport popular i la solidaritat el pròxim diumenge 29 d’octubre. La Màgic BDN Running celebra 12 edicions amb ganes de tornar als carrers de la ciutat i omplir-los d’esport i de l’ambient més festiu que caracteritza aquesta prova. Així s’ha presentat aquest dijous 19 d’octubre a la roda de premsa, on s’han tractat els temes principals d’aquesta nova edició de la cursa.

L’acte ha comptat amb la presència de Xavier García Albiol, alcalde de Badalona; Juan Fernández, primer tinent d’alcalde i regidor d’Esports; Juan Portillo, regidor adjunt d’Esports; Guillem Franquesa, representant de l’associació Badalona Running; Patricia Alocén, delegada de la Fundació “la Caixa” a Catalunya; i Clàudia Nogués, membre de l’equip d’Iniciatives Solidàries de la Fundació Josep Carreras.

Un any més, la Cursa tindrà els tres circuits principals –el 5K, el 10K i els Infantils– amb el punt de sortida des de la plaça President Tarradellas, molt a prop del Centre Comercial Màgic Badalona. El tret de sortida del 5K serà a les 9:15h, el de 10K a les 10:00h i el de les Curses Infantils a les 11:45h.

“No és una cursa més, va néixer ja fa 12 anys i combina l’esport la solidaritat i Badalona”, assenyalava l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, reforçant el compromís de la ciutat amb els valors de l’esport i la solidaritat, que representen també aquesta cursa. “Durant aquests 4 anys tindreu tota la nostra col·laboració» va afegir l’alcalde, comprometent-se a seguir donant suport a la cursa «perquè ens ho creiem, perquè projecta la imatge que correspon a Badalona i és bo per tota la societat».

Guillem Franquesa, representant de l’associació Badalona Running, ha destacat que en aquesta edició “volem rendir homenatge a totes aquelles persones que any rere any fan possible la cursa”, fent al·lusió directa al lema d’aquest any ‘Feta per tothom!’.

Compromís solidari

Durant l’acte s’ha posat especial èmfasi en la causa solidària que sempre acompanya la Cursa. Aquest pilar de la Màgic BDN Running és un homenatge a l’atleta badaloní Luis Condon, que va morir el 2011 a causa de leucèmia.

L’organització, en aquest sentit, dona 1 euro de cada inscripció a la Fundació Josep Carreras per contribuir a la lluita contra aquesta malaltia, a més de promocionar el ‘Dorsal Imparable’, un dorsal especial per aquells i aquelles participants que vulguin fer una donació extra de 10 euros a la Fundació.

D’aquesta manera, durant les 11 edicions anteriors s’han recaptat 51.000 euros. Aquest esdeveniment, com ha destacat Clàudia Nogués, membre de l’equip d’Iniciatives Solidàries de la Fundació Josep Carreras, els permet “captar recursos per a la investigació i, a la vegada, fer divulgació sobre la nostra activitat a la ciutat de Badalona, que acull la seu del nostre Institut d’Investigació Contra la Leucèmia al Campus Can Ruti, un equipament únic a Europa”.

Per altra banda, la Cursa col·labora amb les entitats socials de la ciutat a través del projecte ‘Tots/es correm!’, una iniciativa conjunta amb la Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, que apropa la Màgic BDN Running a infants i adolescents en situació de vulnerabilitat, i a persones amb diversitat funcional. Patricia Alocén, delegada de la Fundació “la Caixa” a Catalunya ha destacat “la consolidació del programa que enguany espera poder superar la cinquantena de participants”.

Feta per tothom

El lema d’aquest any ‘Feta per tothom’ rendeix homenatge a totes aquelles persones que, d’una manera o altra, aconsegueixen any rere any fer que la Màgic BDN Running sigui molt més que una cursa, amb la seva participació.

I és que després d’onze anys unint esport, solidaritat i Badalona, la Màgic BDN Running segueix creixent, també gràcies a les institucions, als col·laboradors i a través de l’acció solidària i la multitud d’iniciatives socials i valors que la Cursa promou.

Durant la roda de premsa també s’ha presentat la samarreta oficial de la Cursa que, enguany, mostra els tres personatges protagonistes de la campanya, les Badarunners, qui representen i personifiquen els tres pilars de la cursa: el running, la solidaritat i Badalona. I és que darrere de cadascun d’aquests pilars també hi ha moltes persones que els representen i a qui es vol rendir homenatge.

La Màgic BDN Running és una cursa amb un recorregut ràpid i molt pla, ideal tant per fer bones marques com per aquelles persones que s’inicien en el món del running. A més, transcorre pels llocs més emblemàtics de Badalona, en bona part al costat del mar. Les inscripcions segueixen obertes, per apuntar-s’hi cal accedir al web de la Màgic BDN Running.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles