21.9 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona organitza activitats complementàries a l’exposició “50 anys. CAMÍ. Escultures” que acull la Sala Josep Uclés per celebrar el cinquantenari de l’obra de Josep María Camí 

“50 anys. CAMÍ. Escultures” és l’exposició que el Museu de Badalona i la Sala Josep Uclés presenten per celebrar el cinquantenari de la dedicació de Josep Maria Camí a l’escultura. A més de l’exposició d’obres amb una cronologia que va des del 1973 fins al 2014, que es pot visitar a la sala Josep Uclés fins al 12 de novembre, hi ha programades una sèrie de visites i d’activitats paral·leles obertes al públic. 

Les obres exposades a la sala Josep Uclés, situada al Centre Cultural el Carme al carrer de Francesc Layret 78-82, es mostren acompanyades en alguns casos de poemes d’autors que han col·laborat habitualment amb l’artista, com ara: J.M. Calleja, Coloma Lleal i Màrius Sampere. Josep M. Teixidó Camí, o simplement Camí, va néixer el 1947 a l’Espluga Calba (les Garrigues). Des del 1965 viu i treballa l’escultura a Badalona. Des de l’any 1982 i fins el 2020 ha exhibit les seves escultures de pedra, fusta, ferro, materials orgànics i la combinació d’aquests, en trenta-tres exposicions individuals i en més de cent trenta exposicions col·lectives en galeries privades i espais públics. 

A banda de l’exposició, el programa d’activitats complementàries a la Sala Josep Uclés és el següent: 

Dijous 28 de setembre, a les 17.30 hores 

Escultura amb ‘l’Hora del conte’ de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona – ’50 anys. Camí. Escultures’ 

Hora del conte Estimat Greenpeace de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, per Josep M. Camí. Un conte que ha inspirat l’escultor Camí per a realitzar l’escultura homònima de 1997. Precisament, l’escultura es troba exposada ara la Sala Josep Uclés. 

L’activitat inclou una interacció amb les escultures de l’exposició. Activitat i visita per a famílies, a càrrec de Josep M. Camí.  

Diumenge 15 d’octubre, a les 12.30 hores 

Escultura i CANÇÓ amb el quartet de veu Metropolitan Union, guanyadors del premi millor quartet novell en la competició nacional ‘En harmonia 2023’. Quartet fundat a Granollers l’any 2013, per Martí Doñate; actualment està format per Daniel Morales (tenor), Martí Doñate (Lead), German de la Riva (Baix) i Joan Mas (Baríton). 

Cal inscripció prèvia (gratuïta) a través de l’Agenda Cultural: https://agendacultural.badalona.cat/esdeveniment/escultura-i-can-exposici-50-anys-cam-escultures 

Dissabte 28 d’octubre, a les 19 hores 

Escultura, PARAULA I CANT, amb poemes del llibre ‘TRETZE poetes + UN escultor’ recitats per Clara Fiol 

Lectura de poemes del llibre TRETZE poetes + UN escultor amb la veu de Clara Fiol, poeta i integrant del trio vocal Marala. En aquest llibre, les escultures de Josep M. Camí dialoguen amb els poemes de Jordi Valls, Bel Granya, M. Antònia Massanet, Paco Fanés, Marc Romera, Joan Puche, Odile Arqué, JM Calleja, Eduard Sanahuja, Clara Fiol, José A. Arcediano, Coloma Lleal i Màrius Sampere. Segons explica Josep M. Camí: «aquest llibre, més o menys, ha sortit així: Abans de la pandèmia vaig demanar a tretze poetes que freqüentaven el tallerBDN que triessin una de les meves escultures i li dediquessin un poema. Aquí està la seva tria amb el seu poema». 

Cal inscripció prèvia (gratuïta) a través de l’Agenda Cultural: https://agendacultural.badalona.cat/esdeveniment/escultura-paraula-i-cant-exposici-50-anys-cam-escultures 

Dimecres 8 de novembre, a les 19 hores 

Escultura i DANSA amb l’acció d’Aina Gallardo 

Escultura i dansa, amb l’acció de la ballarina Aina Gargallo. Nascuda a Mataró, l’Aina inicia els seus estudis professionals de dansa al Conservatori de Shenandoah University, Virginia (EE.UU.) i continua la seva formació a la Northern School of Contemporary Dance de Leeds (Regne Unit) on es gradua en dansa contemporània. Aina  Gargallo actualment balla a Carmina Burana de Crea Dance dirigida per Marta Rovira. 

Cal inscripció prèvia (gratuïta) a través de l’Agenda Cultural: 

https://agendacultural.badalona.cat/esdeveniment/escultura-i-dansa-exposici-50-anys-cam-escultures

Divendres 13 d’octubre, a les 18 hores 

Visita guiada a l’exposició ’50 anys. Camí. Escultures’ amb el comissari de l’exposició, Josep Duran, i el mateix Josep Maria Camí.  

Cal inscripció prèvia (gratuïta) a través de l’Agenda Cultural: https://agendacultural.badalona.cat/esdeveniment/visita-guiada-a-l-exposici-50-anys-cam-escultures-13-d-octubre 

Diumenge 22 d’octubre, a les 11 hores 

Visita guiada a l’exposició ’50 anys. Camí. Escultures’ amb la participació de poetes i el comissari de l’exposició, Josep Duran, i el mateix Josep Maria Camí.  

Cal inscripció prèvia (gratuïta) a través de l’Agenda Cultural: https://agendacultural.badalona.cat/esdeveniment/visita-guiada-a-l-exposici-50-anys-cam-escultures-amb-els-poetes 

L’exposició 50 anys. CAMÍ. escultures es pot visitar a la Sala Josep Uclés de dimarts a divendres; de 16.30 a 20 hores; dissabtes, d’11 a 14 hores i de 16.30 a 20 hores; i diumenges i festius, d’11 a 14 h. I al Museu de Badalona de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, diumenges i festius de 10 a 14 hores. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles