21.3 C
Badalona
miércoles, junio 12, 2024
spot_img

El Govern municipal aprovarà la pròxima setmana una inversió superior als 17 milions d’euros per a la construcció de les escoles Badalona Port i Ventós Mir 

El Govern municipal aprovarà la pròxima setmana, en un Ple extraordinari, una inversió superior als 17 milions d’euros per a la construcció de les escoles Badalona Port i Ventós Mir. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Badalona es fa càrrec per avançat de la construcció dels dos centres i compleix amb una demanda de fa més de 10 anys de les famílies i de la comunitat educativa. La Generalitat retornarà els diners a l’administració local en diferents anualitats durant quatre anys.  

Un cop aprovada aquesta inversió, de forma paral·lela el Govern municipal ja està treballant per licitar el projecte de les dues escoles a finals d’aquest mateix any i poder iniciar les obres durant l’estiu de l’any vinent. El termini d’execució aproximat de les actuacions és de 19 mesos.  

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha remarcat que “ni les famílies ni els professors podien seguir esperant tenir unes instal·lacions dignes, modernes i completament funcionals”. “Aquesta és una inversió que es pot aprovar en aquests moments perquè a l’Ajuntament hi ha estabilitat política i, per això, la prioritat d’aquest Govern és abordar i desencallar tots els projectes que havien quedat paralitzats els últims anys”, assegura l’alcalde. 

L’escola Ventós Mir és un centre històric de Badalona ubicat en un edifici que va entrar en funcionament com a escola l’any 1926. Actualment, el centre té aproximadament una línia i mitja per curs repartits entre aquest edifici i una ampliació feta l’any 2008 mitjançant la instal·lació de mòduls prefabricats en un solar pròxim a l’edifici principal. La nova escola contempla la construcció d’un nou edifici de dues línies que permetrà donar resposta a la demanda de places d’oferta pública a la zona centre de la ciutat ja que es construirà als terrenys de l’Estrella. Aquest edifici, que constarà d’una planta baixa més dues plantes, té un pressupost aproximat de 8.335.702 euros. 

L’escola Badalona Port és un centre d’una línia educativa que es va crear el curs 2010-2011 en mòduls prefabricat, amb les limitacions que aquesta situació comporta. L’escola està ubicada al barri del Gorg, amb un gran creixement urbanístic, al solar a on hi havia l’antiga Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV). Es construirà un nou centre d’Infantil i Primària de dues línies que constarà d’una planta baixa més dues plantes. El pressupost de l’actuació és de 8.833.000 euros. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles