12.7 C
Badalona
jueves, abril 18, 2024
spot_img

El documental ‘Liturgy of anti-tank obstacles’ portarà a la sessió Inaugural de FILMETS l’estremidora visió de com la guerra ha imposat uns canvis d’hàbits a la vida quotidiana a Ucraïna

La sessió inaugural de la 49a edició de FILMETS Badalona Film Festival projectarà un impactant documental sobre la realitat quotidiana de la guerra en la que està immersa Ucraïna arrant de l’ocupació russa. Es tracta de la pel·lícula ‘Liturgy of anti-tank obstacles’, que explica com a l’oest del país els escultors d’estàtues religioses es reciclen construïnt obstacles antitancs. Aquesta sessió Inaugural de FILMETS tindrà lloc el divendres 20 d’octubre al vespre al Teatre Zorrilla de Badalona.

‘Liturgy of anti-tanks obstacles’ és un curt de 12 minuts, co-produït per EEUU i Ucraïna i dirigit per Dmytro Sukholytkyy-Sobchuk. La pel·ícula ofereix una visió insòlita, peculiar, focalitzada i alhora de gran potència simbòlica i fins i tot estèticament estremidora dels canvis d’hàbits quotidionas o laborals que ha imposat la guerra. El curt explica com els escultors d’estàtues religioses es reciclen construint obstacles antitancs.

Aquest documental arriba apadrinat per Daniel Lombroso, del prestigiós departament videogràfic del setmanari The New Yorker.

Un director amb recorregut internacional

El director ucraïnés Dmytro Sukholytkyy-Sobchuk es va graduar a la Universitat Nacional de Teatre, Cinema i Televisió IK Karpenko-Kay de Kyiv. Ha participat a la Berlinale Talents i a la Locarno Film Academy, i va fundar la plataforma de guions Terrarium.

El seu primer llargmetratge, ‘Pamfir’, va ser seleccionat a la Quinzena de Realitzadors del Festival de Cinema de Canes 2022.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles