25.4 C
Badalona
miércoles, julio 17, 2024
spot_img

Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) i FILMETS Badalona Film Festival renoven l’acord per atorgar el Premi Productor/a Emergent PAC destinat a reconèixer nous talents en la producció audiovisual catalana

L’associació Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) i FILMETS Badalona Film Festival han renovat el conveni pel qual s’atorgarà a la 49a edició de FILMETS Badalona Film Festival el Premi Productor/a Emergent PAC. Aquest guardó estarà valorat en 1.800 euros, 500 euros en metàl·lic, 5 hores de mentoria, un any de pertinença a la PAC i una Venus de Badalona.

L’objectiu del premi és buscar nous talents en la producció audiovisual catalana, així com premiar el risc i la llibertat creativa del/a productor/a. A més, amb aquest guardó es vol reconèixer el treball dels productors i les productores.

Productors Audiovisuals de Catalunya reivindica el curtmetratge com a format imprescindible dins del ventall de la producció audiovisual.

Requisits per optar al premi

Els curtmetratges seleccionats a la Secció Oficial de FILMETS que poden optar a aquest guardó són aquells que compten amb un/a productor/a emergent que no hagi produït més de dos curtmetratges o un llargmetratge durant tota la seva trajectòria artística. A més, haurà de ser una producció majoritàriament catalana. Finalment, cal que el/la productor/a aparegui en els títols de crèdit i que l’empresa productora estigui inscrita com a tal en el registre del sector audiovisual de l’ICEC o de l’ICAA.

Taula rodona de Productors Audiovisuals de Catalunya a FILMETS Pro

L’associació PAC participarà en una activitat inclosa en el FILMETS Pro, l’apartat del festival adreçat a professionals del món audiovisual i que es desenvolupa paral·lelament a la Secció Oficial de FILMETS. La taula rodona organitzada per la PAC porta per nom ‘Com i perquè produir un curtmetratge’. Aquesta activitat es farà el dimecres 25, a les 10.30 hores, al Centre Cultural El Carme de Badalona

La taula serà moderada per Ed Antoja, productor i membre de Mc Guffin – La Diferencia; i hi participaran Cristina Pineda,productora i membre de Possible Films SL; Gorka Lasaosa, productor, membre de Producciones intemperie i guanyador del premi PAC 2022 a FILMETS; David Aymerich, productor i membre d’ Ayhe Productions, S.L;i Yolanda Puga, productora i membre de Yolanda Puga Produccions

Presentació d’un llibre sobre fiscalitat en el cinema

Un cop acabada la taula rodona de la PAC es farà la presentació del llibre ‘Guía contable y fiscal de la industria del cine y audiovisual. Volumen 2’, escrit per José Manuel Lizanda Cuevas, inspector d’Hisenda de l’Estat, i Xavier Atance Yagüe, editor del llibre i productor audiovisual.

El llibre analitza les qüestions comptables i fiscals més rellevants del sector audiovisual, especialment en la seva part cinematogràfica. Per això es descriuen les diferents fases de l’activitat: preproducció, producció, postproducció i distribució, així com el reflex comptable i la incidència fiscal de cadascuna de les fases. En el llibre s’estudia el tractament comptable de les fonts de finançament com les subvencions, contractes amb televisions, plataformes i distribuïdores, i el seu impacte en el compte de resultats i de base imposable.

La presentació del llibre ‘Guía contable y fiscal de la industria del cine y audiovisual. Volumen 2’ començarà a les 12 hores, també al Centre Cultural El Carme.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles