26.7 C
Badalona
sábado, julio 27, 2024
spot_img

Badalona serà una de les seus de la biennal Manifesta 15 Barcelona 

La ciutat de Badalona serà una de les seus de Manifesta 15 Barcelona, la biennal nòmada europea que es celebrarà a la metròpoli de la capital catalana del 8 de setembre al 24 de novembre del 2024. En aquesta edició del certamen, Manifesta proposa repensar Barcelona i la seva àrea Metropolitana des de l’àmbit de la cultura, continuant així el seu motiu fundacional: la investigació i el foment d’un canvi social positiu a través de la cultura contemporània en resposta a, i en estret diàleg amb, l’esfera social de la ciutat seu i les seves comunitats. 

L’edició barcelonina del Manifesta 15 mira d’explorar models alternatius sobre com democratitzar institucions culturals i com descentralitzar la cultura contemporània a Catalunya. A Barcelona, el procés participatiu de Manifesta generarà una plataforma experimental i un laboratori per a una nova forma d’institucionalisme cultural, incloent-hi un ventall de noves veus i històries. 

Manifesta a Barcelona explorarà dinàmiques innovadores i debats públics urgents: la sobirania com a tema i procés polític dins dels desafiaments de la globalització; la democratització de la vida pública; la defensa de l’espai públic davant de la privatització; la necessitat de combinar el progrés social amb els desafiaments mediambientals; la fragilitat en termes d’habitatge, moviments de persones, capitals, dades, i crisis econòmiques i ecològiques. 

Fase prebiennal 

Manifesta 15 Barcelona ha creat un nou marc per a la investigació social i ecològica, accions i intervencions a càrrec de deu participants que ja estan duent a terme una recerca a tota la regió metropolitana de Barcelona. En aquesta fase prebiennal, quan falta més d’un any per a la inauguració oficial de la biennal, els participants seleccionats investiguen components temàtics específics en els tres nodes interconnectats identificats per l’equip de Manifesta 15: al llarg del riu Besòs, el delta del Llobregat i la serra de Collserola. Aquestes investigacions, en col·laboració estreta amb experts i comunitats locals, portaran a formes noves i alternatives de cridar l’atenció sobre la crisi climàtica i identificaran algunes de les transformacions ecològiques i socials necessàries a la regió. 

Els resultats presentats després d’aquesta fase de recerca constituiran la base del marc conceptual de la biennal i es presentaran a la tardor del 2023. Els pilars fonamentals del marc conceptual serviran de punt de partida per a la convocatòria oberta de projectes locals que es llançarà el setembre del 2023. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles