13.8 C
Badalona
domingo, febrero 25, 2024
spot_img

Un projecte de realitat virtual immersiva desenvolupat per Badalona Serveis Assistencialsredueix el cansament emocional i millorala satisfacció dels professionals sanitaris

Badalona Serveis Assistencials (BSA) ha desenvolupat un projecte de realitat virtual immersiva que, segons els resultats obtinguts en els primers pilots duts a terme, redueix el cansament emocional i millora la satisfacció dels professionals sanitaris.

Es tracta de “Benestar”, un curs psicoeducatiu d’atenció plena (mindfulness) i gestió emocional de vuit sessions que utilitza la realitat virtual per ensenyar tècniques destinades a disminuir l’estrès laboral, prevenir i reduir la síndrome d’esgotament professional (burnout) i augmentar el benestar dels treballadors en organitzacions sanitàries. 

La iniciativa, liderada pel metge de Família  i professional de la Direcció d’Innovació i Tecnologies de la Informació José Ferrer i per la metgessa de Família del CAP Morera-Pomar Núria Moran, té per objectiu oferir eines per fer front als reptes diaris, cultivar una major consciència dels pensaments i emocions per tal de regular-los i millorar el benestar emocional. Les sessions tenen una durada de 10 a 15 minuts i són supervisades pels professionals que desenvolupen l’estudi inclòs en el projecte. 

Actualment s’han realitzat diferents pilots, que han beneficiat més de 85 professionals, a dos centres d’atenció primària, el Centre Sociosanitari El Carme i el Centre d’Especialitats Sant Anastasi. Els resultats obtinguts indiquen que, després de participar en el programa, es registra una millora de la satisfacció i del benestar i una reducció del cansament emocional.

Algunes de les persones que han fet el curs han volgut compartir el seu testimoni en un vídeo per animar altres professionals a participar-hi. El projecte s’implantarà de forma progressiva a tota l’organització. En concret, durant 2023 arribarà a la resta dels CAP de BSA. A més, es dissenyaran sessions de relaxació més curtes per oferir-les als professionals en moments d’estrès agut.

Sessió informativa al BCIN

Els professionals que lideren el projecte el donaran a conèixer en una sessió sobre gestió d’emocions i estrès que es realitzarà aquest dijous 22 de juny, de 9.30 a 11 hores, al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN). Aquest taller forma part del programa “Empresa saludable”, que inclou 9 sessions o tallers per al coneixement i difusió del benestar del personal de les empreses del Barcelonès Nord. Reactivació Badalona i l’Ajuntament de Badalona organitzen aquest programa amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració dels ajuntaments de Sant Adrià del Besòs i de Montgat.

Desenvolupament i Benestar Professional

El projecte “Benestar” s’emmarca en la prioritat estratègica de BSA “Desenvolupament i Benestar Professional”. L’any 2021, quan s’iniciava la sortida de la pandèmia provocada per la COVID-19, l’organització sanitària i social pública va engegar un procés en què van participar més d’un centenar de professionals, usuaris i representants d’entitats socials i referents externs del sector de salut i social per tal de definir les noves Prioritats estratègiques de l’organització, el seu full de ruta des de 2022. Una de les prioritats, “Desenvolupament i Benestar Professional”, inclou el programa “BSActivament”, que vol fomentar hàbits saludables entre els treballadors i treballadores de BSA i que dedica una de les seves línies a la gestió emocional. El projecte “Benestar” forma part d’aquesta línia.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles