20.3 C
Badalona
martes, mayo 28, 2024
spot_img

Badalona acull aquest proper mes de juny el Festival Internacional de Lutiers Guitarra Badalona 

Badalona celebrarà els dies 16, 17 i 18 de juny el Festival Internacional Lutiers Guitarra Badalona 2023 un festival que vol retre homenatge a la figura del lutier i investigador musical José Luis Romanillos, que va morir el febrer de l’any passat i que està considerat com el millor constructor de guitarres de les darreres quatre dècades i part viva de l’organologia espanyola. 

El Festival Internacional reunirà a Badalona deu prestigiosos lutiers d’arreu del món (Alemanya, Àustria, Espanya, Estats Units, Itàlia i Mèxic), antics alumnes de Romanillos, al voltant d’una singular i irrepetible exposició de guitarres de concert, construïdes per ells mateixos i inspirades en l’obra del seu mestre. La mostra es farà al Centre Cultural El Carme i l’accés serà gratuït.  

Durant les tres jornades que dura el Festival també s’han programat tres concerts de guitarra clàssica: un el divendres 16 de juny, a les 19 hores, al Museu de Badalona amb el jove guitarrista mexicà Abel García Ayala; un segon el dissabte dia 17, a les 19 hores, al Teatre Margarida Xirgu, amb la guitarrista grega Antigoni Goni i que inclou la projecció prèvia, a les 17.30 hores, d’un documental sobre les guitarres del lutier José Luis Romanillos, i un tercer ‘concert degustació’, diumenge 18 de juny, a les 19 hores, al Centre Cultural El Carme, on hi participaran diversos intèrprets que tocaran amb les guitarres de l’exposició.  

Tots els concerts són gratuïts però cal fer reserva prèvia. 

Concert inaugural: 

https://bit.ly/conciertoAbel

Concert Antigoni Goni

https://bit.ly/MedioSigloConcert

Concert cloenda

https://bit.ly/TastingConcert

Durant el concert d’Antigoni Goni es podran escoltar tres guitarres originals del mestre Romanillos, les anomenades “Marian” i “Medio Siglo”, i “La Culé” construïda l’any 2005 per a un amic català. 

El festival comptarà amb l’assistència de la vídua de Romanillos, Marian Harris i del seu fill i continuador de la saga guitarrera, Liam Romanillos. 

L’acte ha estat organitzat per l’Associació de la Guitarra de Badalona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles